Una Krlić podelila je sa nama recept za savršeno izbalansirani doručak
Una Krlić podelila je sa nama recept za savršeno izbalansirani doručak

Una Krlić podelila je sa nama recept za
savršeno izbalansirani doručak

Neprestano tragamo za novim jutarnjim receptima jer, kako smo već ranije govorili, doručak je najbitiji obrok u toku dana. Beskonačne obaveze se neće same završiti, a kako bismo sve postigli važno je da unesemo što više namirnica koje nam daju energiju. Influenserka Una Krlić nam je pritekla u pomoć i sa nama podelila svoj recept za savršeno izbalansirani doručak.

@unakrlic

Kako smo već nagovestili fotografijom iznad, ovoga jutra pravimo pečeni patlidžan. Da, dobro ste čuli i ne, ne oduzima vam mnogo vremena od vaše jutarnje rutine. Recept koji vam donosimo gotov je za samo nekoliko minuta i ono najvažnije – nema prženja, nema nereda!

@unakrlic

Sastojci

  • 1 patlidžan
  • 2 paradajza
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • slatka tucana paprika
  • beli luk u prahu
  • osušeni origano
  • 2 Mozzarella sira
  • peršun

Priprema

Patlidžan isecite na okrugle kriše debljine oko 1cm, zatim isecite paradajz. Takođe na okrugle kriške debiljne oko 4mm. U posudu sipajte 30ml maslinovog ulja, pa dodajte so, biber, slatku tucanu papriku i beli luk u prahu. Na kraju pospite origano i sve to promešajte. Na pleh stavite papir za pečenje i premažite ga maslinovim uljem. Poređajte iseckan patlidžan i preko njega pospite smesu koju ste malopre napravili. Zatim, preko smese na svaki komad patlidžana stavite po jednu krišku paradajza. Pecite u rerni na 180 stepeni, 15-17 minuta. U međuvremenu iseckajte dva Mozzarella sira na tanke kriške. Nakon što završite sa pečenjem, na svaki komad stavite po jednu krišku Mozzarella sira i sve to prelijte maslinovim uljem. Pospite malo origana i vratite u rernu na dodatnih 12-15 minuta. Izvadite patlidžan iz rerne i pustite da se malo ohladi, zatim ga servirajte sa salatom po izboru.

Prijatno!

Učitati još
Zatvori