Old fashion recept za ovsenu kašu
Old fashion recept za ovsenu kašu

Old fashion recept za ovsenu kašu

Započnite dan toplom i hranljivom činijom ovsenih pahuljica! Ovaj tradicionalni recept za ovsenu kašu ne samo da pruža neodoljiv ukus i osećaj tokom jesni već je i bogat hranljivim vrednostima koje će vam dati energiju za dobar početak dana. Pronašli smo ga kod uticajne meksičke blogerke Mely Martinez na njenom blogu Mexico in my kitchen. Bez obzira da li volite slatke ili slane dodatke, ovsena kaša vam pruža svestranu osnovu koju možete dalje prilagođavati svojim ukusima. Pratite ovaj jednostavan recept kako biste pripremili ukusan a jednostavan doručak koji će vas pripremiti za uspešan dan.

ovsena kaša
pexels

Sastojci:

  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 1 šolja mleka (možete koristiti kravlje mleko ili mleko biljnog porekla poput bademovog, sojinog ili ovsenog)
  • 2 šolje vode
  • Prstohvat soli
  • Opcioni dodaci: Med, javorov sirup, smeđi šećer, kriške banane, bobice, seckani orašasti plodovi, cimet i malo ekstrakta vanile.

Priprema:

Pomešajte ovsene pahuljice, mleko, vodu i prstohvat soli u srednjoj šerpi. Možete prilagoditi meru mleka i vode prema željenoj gustini. Stavite šerpu na srednju vatru i zagrejte smesu do blagog ključanja, povremeno mešajući. Ovo bi trebalo da traje oko 5 minuta. Nakon što proključa, smanjite vatru na najmanje i kuvajte ovsene pahuljice još malo. Nastavite kuvati uz povremeno mešanje još 5-7 minuta, ili dok ovsene pahuljice ne postignu željenu konzistenciju. Ako volite gušći kašu, kuvajte nekoliko minuta duže.

Sklonite šerpu sa vatre i ostavite da odstoji minut-dva kako bi se malo ohladilo i zgusnulo. Poslužite ovsenu kašu u činijama. Pospite je medom, javorovim sirupom ili pospite smeđim šećerom ako volite slatko. Dodajte omiljene dodatke poput kriški banana, bobica, seckanih oraha, malo cimeta ili malo ekstrakta vanile. Ovsena kaša je spremna. Uživajte u ukusnoj i hranljivoj činiji!

Učitati još
Zatvori