How to: Mandarine punjene slatkom kremom
How to: Mandarine punjene slatkom kremom

How to: Mandarine punjene slatkom kremom

Mandarine se u najvećem broju slučajeva konzumiraju isključivo kao takve i retko se koriste kao dodatak različitim jelima. Ipak, sve češće nailazimo na jesenje i zimske deserte u kojima su ove voćke od ključnog značaja. Upravo takav je i jednostavan recept za mandarine punjene slatkom kremom. Iako se ova poslastica može pripremiti za svega nekoliko minuta, nakon toga je potrebno da se strpite i ostavite ih na hladnom mestu tokom noći.

Naposletku, iako su u ovom receptu u fokusu mandarine, njih možete zameniti bilo kojim citrusnim voćem koje ćete napuniti istim pudingom od slatke pavlake i šećera. Samim tim, postići ćete sličan efekat.

Sastojci


  • 8-10 mandarina
  • limun
  • 200g šećera
  • 480ml slatke pavlake

Priprema


Izrendajte koricu dve ili tri mandarine, odnosno odložite otprilike kašiku korice. Potom presecite mandarine i limun na pola, iscedite njihove sokove i izdubite ostatak voćki. Šećer i slatku pavlaku prokuvajte na laganoj vatri oko tri minute, ali ne dozvolite da mešavina proključa.

Nakon što ste skinuli šerpu sa vatre, umešajte u slatku pavlaku koricu i sok koji ste prethodno iscedili. Ostavite kremu da se ohladi na nekoliko minuta, a potom je procedite. Sipajte kremu u izdubljene mandarine i ostavite ih u frižideru na nekoliko sati, odnosno sve dok se krema u formi pudinga ne stegne. Štaviše, možete i da ih ostavite tokom čitave večeri.

Foto: Instagram @sophandspice

Učitati još
Zatvori