Pronašli smo tri alternative popularnom Aperol Spritz koktelu
Pronašli smo tri alternative popularnom Aperol Spritz koktelu

Pronašli smo tri alternative
popularnom Aperol Spritz koktelu

Aperol Spritz, prepoznatljiv po svojoj osvežavajućoj narandžastoj boji i jedinstvenoj kombinaciji gorčine i slatkoće, odavno je etabliran kao nezaobilazan koktel leta. Klasičnan italijanski koktel na bazi vina idealan je povod za druženje u letnjim mesecima na terasi sa pogledom na more, ili u nekoj bašti okruženoj šarenilom letnjih vrtova. Privlači sve ljubitelje dobrog ukusa svojom sofisticiranom i okrepljujućom aromom. Međitim, kako se leto polako bliži kraju, došlo je vreme da razmišljamo koji koktel će biti izgovor i povod za druženje u predstojećim hladnijim danima. Našli smo tri koktela, koji su alternativa Aperol Spritzu, idealnih za konzumiranje u nekom cozy kafiću ili pak u večernjem klubu.

Blood Orange Spritz

Prvi na listi jeste Blood Orange Spritz. Ovo je po ukusu možda i najpribližniji koktel Aperol Spritzu. Počinjemo naravno sa odabranom časom, a to je ona vinska pogodna za ovu vrstu pića. Za ovu jedinstvenu varijaciju potrebno je 60ml sveže isceđene crvene narandže, koju ćete pomešati sa 60ml Prosseca ili nekog drugog penušavog vina po izboru. U to dodajte 30ml Aperola koji će doprinti karakterističnoj gorčini i dodatnoj dubini ukusa. Sastojke lagano promešajte kako bi se dobro sjedinili. Dodajte mineralnu vodu ili običnu, zavisno od ukusa, i svoj koktel ukrasite kriškom crvene narandže. Blood Orange Spritz važi za prilagodljiv koktel, pa sastojke možete kombinovati  po vašem ukusu, kako biste postigli željeni balans gorčine, slatkoće i osveženja.

Parisian Spritz

Ako ste zaljubljenik u francusku kulturu i želite da doživite jedinstven ukus Pariza, Parisian Spritz je pravi izbor za to. Ovaj sofisticirani i osvežavajući koktel savršeno kombinuje klasične sastojke sa modernim dodacima, donoseći autentičnu notu Francuske u vašu čašu. Iako nešto manje poznat, ovaj koktel je podjednako ukusan kao i Aperol Spritz. Sve što je potrebno jesu dva šota Lillet blanca, francuskog aromatičnog vina, kao i jedan šot džina. Dodajte pola čase limunovog soka kako biste dobili svežinu i ravnotežu ukusa. Na samom kraju, dopunite čašu mineralnom vodom i ukrasite je kriškom limuna za dodatni ukus i vizuelnu privlačnost.

Berry Spritz

Berry Spritz predstavlja idealan energy boost za nadolazeće jesenje dane. U zavisnosti od vašeg raspoloženja, možete ga napraviti u alkoholnoj ili bezalkoholnoj varijanti. Sve što vam je potrebno jeste 50ml sirupa od bilo kog bobičastog voća. Bilo da ste ljubitelj borovnica, malina ili jagoda ovaj koktel može udovoljiti vašem jedinstvenom ukusu. Ako ste se odlučili za alkoholnu verziju, dodajte dva šota votke ili džina. Preko toga, kao neizostavni deo svakog Spritza ide malo limunovog soka. Dodajte vodu po izboru, gaziranu ili negaziranu i sve to lepo promešajte. Svoj koktel možete ukrasiti listovima mente, koja će ujedno dati i dodatnu aromu. Uživajte!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori