Isprobali smo novi meni beogradskog restorana JaM
Isprobali smo novi meni beogradskog restorana JaM

Isprobali smo novi meni
beogradskog restorana JaM

Početkom prolećne sezone, popularni restoran JaM kreirao je novi meni, ali i predstavio dopunu u karti pića sa čak devet novih koktela. O samom meniju imali smo prilike da čujemo samo reči hvale, te smo se i sami uputili na adresu Kneza Milentina 25/27 kako bismo uspeli da se oprobamo u nečemu novom. Meni čini najvećim delom jela inspirisana Italijom a na njemu je radio šef kuhinje Milan Jovanović.

JaM za razliku od ostalih restorana JaM kreira menije na nešto drugačiji način. Tako recimo možete posebno dobiti jelovnik, koktel kartu, kartu vina – odvojeno od vina koja se služe na čašu i u flaši.

Koktel karta

Koktel kartu su podelili u dve grupe. Prvu čine klasični i moderni kokteli, a drugu JaM Fantasy. Mi vam preporučujemo naravno da isprobate koktele koji spadaju u njihovu fantaziju. Mi smo imali prilike da isprobamo ALBARIÑO – koktel sa organskim belim grožđem, Nordes džinom, belim vinom, likerom i svežim sokom od limete. Ujedno verujemo da je ovo savršena osvežavajuća letnja kombinacija. Ostatak koktel karte, pogotovo JaM Fantasy odeljka biće pravo otkriće za sve. Verujemo da se pojedini kokteli mogu popiti samo u njihovom restoranu, što definitivno čini ovu novinu dobrodošlom na domaćoj gastro sceni.

Jelovnik

Jelovnik je, za naš ukus, nešto kraći nego što bismo voleli da bude. No, moramo pohvaliti lep odabir jela sa ribom i morskim plodovima. Ono što nas je takođe malo razočaralo jeste veoma slab izbor kada je reč o vegetarijanskim opcijama, što bi značilo da ukoliko na ručak vodimo nekoga ko ne jede životinjske proizvode, moramo dobro da razmislimo da li bi to bio JaM.

Mi smo imali prilike da isprobamo Straccetti – tanke listiće bifteka prelivene puterom i poslužene sa kaparom i čeri paradajzom. Jelo je bilo odlično pripremljeno, ali i odlično posluženo i na njega se nije dugo čekalo. Elegantno posluženo, sufisticiranog ukusa, uspelo je da nas očara. Velika preporuka za ovo jelo sa menija stiže i od nas.

Kada je reč o ostatku menija, italijanski recepti i jedinstvena briga o svakom delu menija i jela zaista se na prvi pogled, ali i zalogaj, može primetiti i osetiti. Nakon što smo završili naše glavno jelo o kom mnogi pričaju, shvatili smo jedno. Zbog čega između ostalog JaM drugu godinu zaredom dobija Michellin preporuku.

Ukoliko do sada niste imali prilike da isprobate novi JaM meni, zaista je pravo vreme da to učinite. Ono što bi posebno moglo da vas zanima jeste sveža jadranska riba koja je pobrala mnoge fanove. Jednom nedeljno u restoran stižu komadi ribe, a na vama je samo da se raspitate šta je to novo.

Kada je reč o dezertu, on je kao i uvek do sada bogat njihovim jedinstvenim slatkim zalogajima sa kojima nikada ne možete da pogrešite. Svake nedelje pripremaju nove torte i kolače, te verujemo da će vam ova dinamičnost u ponudi prijati.

Učitati još
Zatvori