Palačinke sa mladim lukom kao savršen doručak za ljubitelje slanog
Palačinke sa mladim lukom kao savršen doručak za ljubitelje slanog

Palačinke sa mladim lukom kao savršen
doručak za ljubitelje slanog

Pronaći doručak koji ne ponavljamo toliko često već je zadatak sam po sebi. Iako obožavamo naše raznorazne tosteve i pržena jaja na milion načina, nekad nam je potrebna mala promena u našoj rutini, and that’s okay. Zato smo ovde u redakciji uvek u potrazi za novim, zanimljivim receptima kako bismo možda među nekim od njih pronašli novog favorita. Danas isprobavamo jednostavan recept za palačinke sa mladim lukom, koje su savršena alternativa ovog slatkog doručka za sve ljubitelje slanog.

@thefeedfeed.vegan
@notquitenigella

Sastojci

  • 400g brašna
  • jedna šolja vruće vode
  • susamovo ulje
  • so
  • jedna šolja iseckanog mladog luka

Priprema

Najpre, uzmite veliku činiju u kojoj ćete umešati brašno, so i  3/4 šolje vrele vode. Mesite rukom dok se ne formira glatko testo. Ukoliko testo bude previše grubo, polako dodajte ostatak šolje vrele vode. Pokrijte testo vlažnim peškirom i ostavite ga da odstoji 30 minuta. Sada je vreme da isečete vaš mladi luk i ostavite ga po strani. Na isteku pola sata, podelite testo na 8 jednakih delova, pazeći da dok radite sa jednim komadom ostavljate ostale prekrivene kako biste izbegli isušivanje. Oklagijom razvaljajte testo u grubi pravougaoni oblik, koji ćete zatim namazati susamovo uljem i posuti preko njega iseckani mladi luk. Razvijte testo da bude duguljasto, a onda ga uvijte u oblik puža. Pokrijte drugim peškirom i ponovite postupak sa preostalim testom. Rukom poravnajte jedan uvijeni komad testa, a zatim ga urolajte u krug pokušavajući da testo bude prilično tanko i ponovite sa svim delovima.

@mrcookingpanda
@mrcookingpanda

Sada je vreme da pređemo kod šporeta! Zagrejte tiganj na srednjoj vatri i dodajte kašiku susamovog ulja. U zavisnosti od veličine vašeg tiganja, pecite jednu po jednu palačinku 1-2 minuta sa svake strane. Između svake palačinke dodajte još malo ulja, a nakon što se ispeku prebacite ih na papirni ubrus i ponovite postupak dok ne budete gotovi.

Sada su vaše palačinke sa mladim lukom spremne i za čas ste napravili ukusan nesvakidašnji doručak. Samo požurite, ove palačinke su najukusnije dok su vruće!

@mrcookingpanda

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori