Chili fried eggs sa domaćim chili uljem
Chili fried eggs sa domaćim chili uljem

Chili fried eggs sa domaćim chili uljem

Nedavno smo vam doneli recepet za spicy verziju avokado tosta, a sada nastavljamo u istom spicy duhu, baš kako se i osećamo. Ovog puta je u pitanju ljuta verzija mnogima omiljenog doručka – prženih jaja! Odnosno, donosimo kako da napravite chili fried eggs, kao i kako da napravite domaće chili ulje kako biste doveli vaš doručak na potpuno novi nivo.

Ovaj recept je samo ljuta varijacija na klasično jelo za doručak koji svi toliko volimo, i možemo reći da je rezultat pravi comfort food zbog kojeg nam neće biti teško da ustajemo ranije predstojećih hladnih dana. Stoga, da počnemo!

@chloecooks___
@chloecooks___

Iako je moguće kupiti već gotovo chili ulje u radnjama, ukoliko želite da vaše jelo dobije poseban šmek možete napraviti domaće chili ulje za čas. Za šta god da se odlučite, nema greške, garantovan je jedan ukusan, spicy doručak u bilo kom slučaju!

Sastojci:

  • 1 šolja biljnog ulja
  • 2 kašike čili paprika u sitnim komadićima
  • 2 do 3 cele crvene čili paprike

Priprema chili ulja

Zagrejte 2 kašike ulja u dubokom tiganju na srednjoj temperaturi, a zatim dodajte komadiće čili paprika kao i cele papričice. Dinstajte i mešajte dok paprike ne počnu lagano da krčkaju, dva minuta. Ako paprike krenu da vam rumene, niste ih na vreme skinuli i moraćete ponovo. Nakon toga, dodajte ostatak ulja u tiganj i sačekajte da se malo zagreje, ali ne previše, i ponovo pazite da vam papričice ne porumene. Skinite sa šporeta i ostavite da se čili ulje ohladi na sobnoj temperaturi. Čuvajte vaše chili ulje u teglici.

 

Sastojci:

  • hleb po izboru
  • jaje
  • chili ulje
  • mladi luk
  • susam

Priprema chili fried eggs

Kao što je to bio slučaj sa našim pesto jajima, chili jaja pravimo gotovo isto kao i obično prženo jaje samo ga pržimo na drugačijem ulju. Zato sve što je potrebno da uradite jeste da stavite na ugrejan tiganj vaše chili ulje i dodate malo iseckanog mladog luka u tiganj. Zatim, stavite onoliko jaja koliko želite u tiganj i zapecite ih do mere do koje želite da vam žumance bude tečno. Nakon toga pospite sve s malo susama i servirajte na parčetu hleba.

Sada sve što je ostalo jeste da uživate u vašem savršenom spicy doručku, prijatno!

@chloecooks___
@chloecooks___

Foto: Instagram / @chloecooks___ , Pexels

Učitati još
Zatvori