Materia: Nova dorćolska kafeterija koju dodajemo na must-see listu
Materia: Nova dorćolska kafeterija koju dodajemo na must-see listu

Materia: Nova dorćolska kafeterija koju
dodajemo na must-see listu

Nova kafeterija na našem radaru je Materia. Nedavno smo uživali u signature pićima od kafe u novootvorenom Rocket Coffee-ju i all day breakfast meniju u bistrou SLOJ. Sada smo se vratili na Dorćol, tačnije u Višnjićevu ulicu broj 4a, radi novog lokala tima koji stoji iza popularnog brunch mesta Bloom. Nakon što je otvorena sredinom januara, kafeterija Materia na Dorćolu bila je privremeno zatvorena. Posle kraćeg zimskog raspusta, vrata ovog lokala su ponovo otvorena. Zavirili smo u cozy enterijer na šoljicu (ili dve) kvalitetne kafe.

materia belgrade
@materiabelgrade
made of dust ceramics
@made.of.dust.ceramics

Coffee & cakes

Kafa i kolači odavno su match made in (gastro) heaven. Ipak, nemamo uvek prilike da uživamo u ovoj kombinaciji, bilo da je to zbog toga što kafu uzimamo za poneti, ili zbog toga što je u samim kafićima manji fokus na hrani. Sada smo, pak, pronašli idealno mesto za ovaj spoj. Specialty coffee mesto Materia je minimalistički i moderno uređen lokal na čijem meniju smo spazili odlične ručno rađene kolače. Od lemon poppy i basque cheesecake kolača, preko banana hleba, sve do churrosa, našim šoljicama omiljenog pića pronašli smo idealnu pratnju.

Što se samog pića tiče, fokus je pre svega na kvalitetnom espressu. Tu je i V60 filter kafa, kao i americano. Oni koji, pak, traže da smanje broj popijenih kafa mogu popiti matcha latte i spiced black tea latte. Sva pića moguće je popiti uz mlečnu alternativu. Na meniju smo tako spazili ovseno, ali i mleko od graška.

Učitati još
Zatvori