Otkrivamo zašto je Bloom omiljeno brunch mesto mnogih Beogradjana
Otkrivamo zašto je Bloom omiljeno brunch mesto mnogih Beogradjana

Otkrivamo zašto je Bloom omiljeno
brunch mesto mnogih Beogradjana

Kako mislite nikada niste otišli u Bloom?

Ovo je kultno beogradsko mesto za doručak i brunch, koje po enterijeru i meniju podseća na neki prekul skandinavski kafić. Na ćošku Višnjićeve i Gospodar Jevremove, okupan suncem, nalazi se lokal gde uglavnom retko ima praznih stolova. Prostire se na dva sprata, a nudi veliki izbog zdravih i svežih jela, idealnih za prvu polovinu dana. Vodimo vas u Bloom.

Bloom
@bloombelgrade
bloom
@bloombelgrade

„Bloom, where you are planted.“

Ako je verovati prognozama, u oktobru nas čeka Miholjsko leto. Dakle, idealno vreme da uhvatite još malo sunca u bašti lokala Bloom. Ukoliko ste više tip za unutra, dva sprata ovog idealno uredjenog lokala biće dovoljna da ispune sve vaše breakfast & brunch kriterijume. Gomila biljaka cveta u lokalu, da ne kažemo everything is blooming. Naravno, da li treba da napomenemo postajanje opcije all day breakfast & brunch?

Pored fantastičnog enterijera, i velikog izbora sveže cedjenih sokova i smoothie-ja, najjača karika ovog lokala je upravo meni. Takodje, ovo je jedno od onih mesta u gradu gde možete popiti kafu uz dodatak skoro svakog biljnog mleka koje postoji. Ovaj lokal poznat je po tome što ne prima rezervacije, tako da prvenstvo sedenja imaju oni koji dodju prvi.

Što se tiče opcija za doručak i brunch, ekipa Journala ima svoje favorite (iako nam je uvek preteško da se odlučimo za samo jednu opciju, tbh).

Mini napomena* – Lokal ne radi ponedeljkom (ne pitajte kako znamo).

Bloom
Bloom via @uf3lache
Bloom
Bloom via @polishik
Bloom via @socializeat
Bloom via @socializeat
Bloom
Bloom via @julialobasheva
Bloom via @artez_online

Journal x Bloom favoriti

  • Grčka salata sa leblebijama, servirana uz pita hleb
  • Homemade granola sa svežim sezonskim voćem i javorovim sirupom
  • Avocado tost sa dodatkom kozijeg sira
  • Ovsena kaša sa svežim voćem, pistaćima, belom čokoladom i topingom od kokosa
  • Tost sa bananom i puterom od kikirikija

Od sveže cedjenih sokova, naš izbor su: Beetlejuice, kao i Mean Greens.

Bloom via @roosilline

Kvalitet ovog lokala potvrdjuje i činjenica da najviše pozitivnih reviews ostavljaju stranci. Ovo mesto se nalazi na svačijoj listi preporuka, kada je gastro + enterijer scena Beograda u pitanju. Iskoristite sunčane dane i prošetajte do Bloom-a na doručak i jedan matcha tea. Procvetaćete.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori