Smanjite broj popijenih šoljica kafe: Ovo su naše alternative
Smanjite broj popijenih šoljica kafe: Ovo su naše alternative

Smanjite broj popijenih šoljica kafe:
Ovo su naše alternative

Kako se bližimo kraju godine, bližimo se i unutrašnjoj potrebi da u narednoj uvedemo nove navike. Jedna od njih tiče se omiljene zabave, ali i organske potrebe za šoljom kafe. No, šta se dogodi kada broj popijenih šoljica kafe postane veći od preporučenog? Ukoliko spadate u onu grupu ljudi koja bi želela da ograniči unos kafe ili pak potpuno prestane da je konzumira, donosimo vam predlog alternativnih načina za unos kofeina koji vam mogu pomoći u tome da se oslobodite ove navike. Kafa je omiljen napitak mnogih. Kada se ograniči može imati više benefita. U slučaju da ste mišljenja da kafa uopšte nije dobra po vas, ovaj vodič je podjednako i za vas.

Crni ili zeleni čaj

Poznato je da pored kafe, crni i zeleni čaj takođe imaju određenu dozu kofeina u sebi. Ukoliko ste ljubitelj mleka, ili biljnog mleka, čaj je napitak koji možete kombinovati za još bolji ukus. Takođe, crni i zeleni čaj imaju dodatne benefite po zdravlje organizma, ali i njegovu hidrataciju. Zbog toga što poseduju manji nivo kofeina od kafe, crni i zeleni čaj možete piti u kasnim popodnevnim satima ukoliko osetite da vam je to potrebno. Preporuka je svakako da se ne konzumiraju pred spavanje jer mogu poremetiti san.

Matcha latte

Matcha latte je vrsta zelenog čaja sa mlekom koja najviše podseća na kafu. Pored toga, Matcha latte ima mnoštvo benefita po organizam kao što su detoksikacija, povećavanje koncentracije u toku dana, ali i bolji balans čitavog organizma. Popularan zbog svojih benefita po zdravlje može predstavljati savršenu alternativu ukoliko želite da ograničite unos kafe. Još jedna prednost je ta što ovaj napitak možete pronaći u svakoj bolje snabdevenoj kafeteriji, ili ga pripremati sami kod kuće.

Inka

Inka predstavlja favorit za one koji obožavaju miris i ukus kafe, a nisu u poziciji da je konzumiraju. Inka je mešavina ječma, raži, cikorije i korena repe. Kada se pripremi sa mlekom veoma podseća na kapućino ili ostale kafe. Ima veliki broj benefita po opšte zdravlje organizma, a odlična je alternativa za one sa visokim pritiskom ili problemima sa želudcem. Ujendo, Inka je veoma ukusan napitak koji možete konzumirati više puta u toku dana zbog toga što sadrži kofein ali u veoma malim količinama.

Učitati još
Zatvori