Honey Garlic Salmon – posno i pikantno jelo za čiju pripremu je potrebno dvadeset minuta
Honey Garlic Salmon – posno i pikantno jelo za čiju pripremu je potrebno dvadeset minuta

Honey Garlic Salmon – posno i pikantno jelo za čiju pripremu je potrebno dvadeset minuta

Paznična sezona nam kuca na vrata dok priprema trpeze za istu uglavnom uhvati poslednji voz. Kako smo diskutovali o dekoraciji uskršnje trpeze, setili smo se da se ova sezona na neki način nalazi pod potpisom posnih recepata.

Nemonivno je da je u toku posta najvažnije šta i kako mislimo i koliko vodimo računa o svojim postupcima, a nešto manje važno šta nam se nalazi u tanjiru. Međutim, kako vreme protiče, ideje za inovativne recepte ponestaju, dok naša paleta ukusa priželjkuje neki novi specijalitet.

S tim u vezi, predstavljamo vam Honey Garlic Salmon, naš novi (i jedan od omiljenih) načina pripreme lososa.

@healthylittlepeach

Air Fryer Honey Garlic Salmon! This meal comes together in under 20 minutes and hits the spot. #quickrecipes #airfryerrecipes #salmon #healthyrecipes #easyrecipe

♬ Aesthetic - Tollan Kim

Sastojci


  • 2 filea lososa
  • 2 supene kašike maslinovog ulja
  • 2 supene kašike soja sosa
  • 2 supene kašike meda
  • polovina ceđenog limuna
  • četiri glavice belog luka
  • 1/2 supene kašike aleve paprike
  • integralni pirinač
  • so
  • biber
  • povrće po želji

Priprema


Ovaj recept uzeće svega dvadeset minuta vašeg vremena, te ga slobodno možemo svrstati u kategoriju laganih (zdravih) i brzih jela. Pre svega, moramo pripremiti ribu. Dva lososova filea (ili neku drugu izabranu količinu zavisno od porcije) potapkati ubrusom i premazati mešavinom maslinovog ulja, soli, bibera i aleve paprike.

Sada, kada smo ostavili ribu po strani kako bi se marinirala, vreme je da napravimo umak u kom se zapravo krije čar ovog recepta. U malu posudu potrebno je pomešati soja sos, maslinovo ulje, sitno iseckani beli luk i pola isceđenog limuna. Ova kombinacija na trenutak može zvučati nespojivo, ali baš u ovoj komponenti se krije X faktor  pomenutog jela.

Potrebno je ribu premazati već napravljenim umakom i staviti da se prži u tiganju ili u Air Frayeru. Integralni pirinač uvek je odličan prilog uz losos kao i špargle ili neka vrsta brokoli mešavine koju možete veoma jednostavno pripremiti, na pari.

Ovog puta losos smo napravili na malo autentičniji način. Ljubitelji pikantne hrane u ovaj recept slobodno mogu dodati chili dodatak pri pravljenju umaka s kojim će premazati ribu. S tim u vezi, poslednja poruka koju ćemo vam poslati je uživajte i prijatno!

@nutrientmatters

#ad Hot Honey Salmon 🍯 🌶✨ @NatureNatesHoney

♬ Swear By It - Chris Alan Lee
Učitati još
Zatvori