Hrskavo, zdravo i posno – Crunchy fish tacos
Hrskavo, zdravo i posno – Crunchy fish tacos

Hrskavo, zdravo i posno –
Crunchy fish tacos


Kako se leto bliži, bliži se i more, sunce koje pleni, Mediteran i opojni ukusi morskih plodova. U većini slučaja ove poslastice izbegavamo da pravimo sami i na neki način ih većinski konzumiramo u okviru restorana.

Međutim, sada je vreme Velikog posta gde riba predstavlja jedan od najfinijih specijaliteta. Kako smo pominjali ukrašavanje uskršnje trpeze i doneli novi način za spremanje lososa naša posna saga nastavlja se još jednim receptom. Danas pravimo takose na posan način – Crunchy fish tacos, jelo koje predstavlja ribu u nešto drugačijem svetlu i spaja je sa različitim paletama ukusa.

@nutrientmatters

Crunchy cod fish tacos 🌮 Recipe ⬇️ 1 lb. Cod 1 cup flour 1 tsp garlic powder 1 tsp paprika 1/2 tsp mustard powder 1/4 tsp cumin Salt & pepper 1 & 1/4 cups gingerly (cold) *batter should be heavy cream consistency, start with 1 cup of liquid then add more until desired consistency* 1/2 cup Mayo 1 jalapeños Handful of cilantro 1 garlic clove 1/2 lime Juice 1/4 tsp salt Shredded cabbage Shredded carrot 2-3 tbsp mayo 1/2 lime juice 1/2 tsp sugar 1/4 tsp salt Small tortilla Spicy mayo (optional)

♬ Fashionable and mature Lofi hip hop(1299839) - Ei Itomaki

Sastojci


  • File ribe po želji – preporuka je ona sa što manje kostiju kako bi priprema bila brža – smuđ/ bakalar
  • 1 merica integralnog brašna
  • 1 supena kašika aleve paprike
  • 1 supena kašika luka u prahu
  • 1/4 supene kašike kima u prahu
  • So
  • Biber
  • 1 & 1/4 merice hladnog soka od đumbira
  • 1/2 merice posnog majoneza
  • 1 ljuta paprika
  • 1/2 merice soka od limete
  • 1 glavica belog luka
  • Male integralne tortilje
  • Rendano povrće po želji ( šarparega + salata)

Priprema


S obzirom na to da pravimo Crunchy fish tacos, pre svega moramo napraviti smesu u koju ćemo uvaljati ribu. Šolju brašna potrebno je pomešati sa supenom kšikom aleve paprike, luka u prahu i 1/4 kašike kima uz prisustvo soli i bibera. U ovu smesu potrebno je dodati đumbirov sok i dobro mešati kako bi se materija zgusnula i dobila kremastu strukturu. Svoje, unapred iseckane komadiće filea, potrebni je uvaljati u ovu smešnu i ispržiti u tanjiru na visokoj vatri kako bi riba dobila pohovani izgled. Pažljivo okrećite ribu sa obe strane pri pečenju kako bi poprimila zlatkastu boju sa svih strana.

Sada, kada je riba crunchy vreme je za naš tacos deo. Najpre je potrebno da napravimo sos kako bi ovo jelo bilo što aromatičnije i ukusnije. U štapni mikser potrebno je napraviti smesu od posnog majoneza, malo iseckane ljute paprike, 1/2 čaše soka od limete i glavice belog luka. Sve ovo potrebno je ujediniti štapnim mikserom. Sledeća stavka jeste pripremanje same salate za tortilju i izabranog povrća. Poželjno je upotrebiti rendanu šargarepu kao i rendani miks salata. Izabrano povrće potrebno je pomešati sa malo majoneza i politi sokom od limete. Sve ove sastojke potrebno je lepo posložiti u male (po mogućstvu) integralne tortilje i vaš obrok je završen, te jedino što ostaje da vam kažemo je – Prijatno!

Foto: Tik Tok / @nutrientmatters Instagram / @harukiizakaya

Učitati još
Zatvori