Storm Room Spa: Saznajte šta je terapija grmljavinom
Storm Room Spa: Saznajte šta je terapija grmljavinom

Storm Room Spa: Saznajte šta je
terapija grmljavinom

Da li se plašite jakih oluja sa grmljavinom? Čak iako se ne plašite, pretpostavićemo da vam nisu mnogo draga pojava. Takođe, znamo da među vama postoje i izuzeci koji uživaju u ovoj vremenskoj nepogodi. Kad malo bolje razmislimo, i nije toliko loše ako je posmatramo iz udobnosti toplog doma… do onog trenutka kada nam nestane struja. Međutim, za sve one koji uživaju u zvuku groma i mirisu kiše, pronašli smo neobičan spa tretman za relaksaciju.

Kada pomislimo na spa centar, obično mislimo na mirno i tiho mesto za opuštanje i ulepšavanje. Međutim, Wellness centar – QC Terme, ima nešto drugo na umu kada je u pitanju relaksacija. Saznajte šta je Storm room spa tretman i kako može doprineti vašem blagostanju.

QC Termemilan

Ovaj spa centar, ušuškan unutar starih španskih zidina, nalazi se u Milanu. Objekat je sređen u Art nouveau stilu, te objedinjuje elegnciju i modernu tehnologiju. Kompleks u Milanu, prostire se na oko tri hiljade kvadratnih metara, a deo je lanca QC Terme, čiji su wellness centri raspoređeni u nekoliko gradova Italije, a postoje i u Francuskoj i Njujorku. Sadrži nekoliko tematski odvojenih prostorija uključujući i simulator oluje.

storm room spa
@eduueats
storm room spa
@eduueats

Kompleks se sastoji od 30 prostorija koje su dizajnirane tako da aktiviraju multičulno imerzivno iskustvo. Sadrži veliki broj tretmana, 10 vrsta masaže, prvu na svetu bio saunu, podvodni muzej, bazen kristalnih zidova izgrađen oko arheološkog nalazišta, cozy šatori za relaksaciju, infrared room… Tu je i prelepa bašta Darsena kojom možete prošetati kroz istorijsku sliku Milana stvarajući Real life White Lotus iskustvo. U odnosu na na sav ovaj sadržaj, izdvaja se soba u kojoj se, pomoću projektora i zvučnih efekata, simulira oluja sa grmljavinom. 

@eduueats
@eduueats

Storm Room spa

Ideja iz koje je nastao viralni storm room spa tretman je – povezivanje sa prirodom, a priroda je nekada burna! U ovoj sobi, nalazi se naizgled običan bazen, oko kog se pomoću tehnologije simulira pomalo zastrašujuća oluja. Iznad bazena su tuševi i fontane koje simuliraju jak pljusak, dok sistem za rasvetu i projektor oslikavaju oblačno maglovito vreme sa munjama po zidovima i plafonu. Tu su i skriveni zvučnici sa kojih se čuje grmljavina.

Adresa: Milano Piazzale Medaglie D’Oro, 2, 20135 Milano MI, Italija
@alicehopem
@alicehopem

Verovatno ste već upoznati sa činjenicom da zvuci iz prirode deluju opuštajuće na telo i um. To je potvrdila i studija objavljena u časopisu Scientific Reports u martu 2017. godine. Zaključeno je da zvuci iz prirode fizički utiču na neuronske mreže našeg mozga, smirujući fight-or-flight instinkt koji telo aktivira kada smo pod stresom, ili u opasnosti. Učesnici studije bili su podeljeni u dve grupe. Prva grupa, slušala je neprirodne zvuke i njihova pažnja bila je usmera ka unutra, što se povezuje sa stanjima kao što su depresija, anksioznost i PTSP. Drugoj grupi, pušteni su zvuci iz prirode što je pažnju učesnika usmerilo na spoljašnju sredinu zbog čega su se osetili mnogo opuštenije od prve grupe.

@izmajlova_foto
@izmajlova_foto

Pun naziv ove sobe je Rain, Thunder Storm & Lightening Cinema Room, a osmišljena je tako da posetiocima pruži uzbudljivo iskustvo, bez rizika od opasnosti. Storm room spa je jedinstveno mesto za beg od svakodnevnog stresa. Nakon što su video snimci iz ovog wellness centra postali viralni, Reakcija javnosti bila je podeljena. Jedna polovina smatra da je ova ideja zastrašujuća, bizarna i da ovo nikako nije mesto za opuštanje. Sa druge strane, mnogi su ostali oduševljeni i smatraju da je ovo zaista terapeutsko iskustvo.

Cena propusnice varira u odnosu na dan u nedelji i iznosi približno 50 eura. Moguće je online bukiranje, a ulaznice mogu kupiti i na licu mesta. 

Učitati još
Zatvori