Ova prirodna kupka od tri sastojka opušta organizam i eliminiše stres
Ova prirodna kupka od tri sastojka opušta organizam i eliminiše stres

Ova prirodna kupka od tri sastojka opušta
organizam i eliminiše stres

Relax, take it easy

Stresna nedelja se privodi kraju, a na nama je da nađemo način da relaksiramo telo nakon pet radnih dana. Odlazak u spa centar je uvek dobra ideja, ali mi imamo (povoljniju) opciju za relaksaciju kod kuće ukoliko ovog vikenda ne želite da napustite toplinu svog doma. Za pravljenje viralne lekovite kupke treba vam samo tri sastojka, koja možda već i posedujete kod kuće.

How to: Prirodna kupka od tri sastojka

Kombinacija tri sastojka od kojih pravimo ovu kućnu kupku izbacuje toksine iz tela, smanjuje nivo stresa u organizmu i balansira pH vrednosti u organizmu. Potrebno je da u toplu vodu ubacite 10 kapi ulja od lavande, pola šoljice sode bikarbone i prstohvat epson soli.

Ukoliko niste upućeni u benefite epson soli, tu smo da odgovorimo na pitanje. Potapanje u ovu kupku je blagi vid terapije magnezijumom koja smanjuje glavobolju, anksioznost i nesanicu. Optimalno vreme boravka u ovakvoj kupki je dvadesetak minuta, kako bi duže zadržavanje u vodi sa ovim sastojcima moglo da ima kontraindikacije. Takođe, voda mora biti topla kako bi ovo terapeutsko iskustvo imalo pun efekat.

Spa day kod kuće

Skandinavci su započeli trend spa tretmana kod kuće instaliranjem saune u svom životnom prostoru, što se pokazalo kao idealan izbor jer 10 minuta dnevno u sauni izbaci optimalan broj toksina iz organizma.

Naravno, mnogi od nas nemaju prostora (i finansija) za sopstvenu saunu, ali mogu krenuti baby koracima i mini spa ritualima koji se mogu lako izvesti kod kuće. Kako većina kozmetike sadrži razne hemijske sastojke, mi navijamo za one prirodne. Još ako volite miris lavande – relax, close your eyes & enjoy.

Učitati još
Zatvori