Donosimo inspiraciju za praznično dekorisanje doma
Donosimo inspiraciju za praznično dekorisanje doma

Donosimo inspiraciju za
praznično dekorisanje doma

It's beginning to look a lot like Christmas

Praznici su vreme kada većina nas odluči da dekoriše dom čak iako nismo preterano vični u tome. Želimo da priredimo toplu, udobnu, ali veselu atmosferu. Tako je i ove godine došlo vreme da dekoraciju u toplim jesenjim bojama zamenimo jelkom, ornamentima i lampicama. Bili smo nestrpljivi da zavirimo u Zara Home Božićnu kolekciju, ali kako je praznična dekoracija ozbiljna tema, naš istraživački rad još uvek nije gotov!

Kod prazničnog dekorisanja doma, nije nam toliko važan krajnji rezultat koliko sam proces. Planiranje, biranje ukrasa, šoping i diy projekti sa bližnjima je ono što zaista uspostavlja šarmantnu toplu atmosferu. Kako i sami veoma cenimo i poštujemo ovaj proces, donosimo inspiraciju za praznično dekorisanje enterijera.

Santa is coming!

First things first – jelka. Čak iako ne volite da se bavite dekoracijom enterijera, najverovatnije ćete za prazniki barem okititi jelku. Praznična dekoracija bez jelke nema mnogo smisla. Kada je ukrašavamo, obično se odlučimo za jednu od dve kombinacije boja: crvena i zlatna, ili plava i srebrna. Tu smo da ovu tradiciju prekinemo, a vas podstaknemo da isprobate različite kombinacije boja i oblika!

It’s glistening once again

Nakon jelke, praznična dekoracija nije potpuna bez rasvete. A, naš omiljeni član ove kategorije su – lampice za jelku, kao nezamenjiv dodatak koji osvetljava naše domove tokom najlepšeg doba godine. Funkcionišu kao iskra koja u svima nama budi čaroliju praznične sezone. Sjaj lampica i ostale svetleće dekoracije, stvara intimnu atmosferu, pozivajući na praznični duh, a kako bismo vas inspirisali – napravili smo selekciju:

#christmasvibes

Najvažniji elemnt dobre praznične dekoracije je mašta. Ovo je prilika za sve šarene i svetleće dragunlije koje biste u svakodnevnim okolnostima verovatno zanemaerili. Kada su u pitanju praznici, dozvoljeno nam je da se vodimo parolom more is more. Dakle, dolazi u obzir sve što je šareno, šljokičavo i svetlucavo. 

Foto: Instagram / ournestonpowell

Zara Home, Pepco, H&M Home, IKEA, JYSK, emmezeta, GIR store

Unsplash

Učitati još
Zatvori