Milan Fashion Week: Retrospektiva
Milan Fashion Week: Retrospektiva

Milan Fashion Week: Retrospektiva

Milan Fashion Week  je završen, a mi smo u proteklih sedam dana imali priliku da vidimo – sve. Neočekivani susret starog i novog, manje zelene, više grafitne sive i skoro pa zvanično proglašenje kraja streetwear-u dok ga se istovremeno vodeći brendovi poput Diesela ili pak MM6 Maison Margiele ne odriču „ni za živu glavu“. S tim u vezi, sa nestrpljenjem iščekujemo Balenciaga reviju na Nedelji mode u Parizu kojoj je pripao poslednji amin i konačna presuda – da li se ove jeseni oblačimo „lepo“ ili još uvek nije vreme za to?

Dizajnerski tim italijanske modne kuće jasno je stavio do znanja novoproglašenom kreativnom direktoru Sabatu De Sarnu kakav Gucci želi, Fendi je lowkey najavio povratak platformi, a šta se još dešavalo na Nedelji mode u Milanu saznaćete u našoj kratkoj retrospektivi koja sledi u nastavku.

Milan Fashion Week: Retrospektiva

Diesel by Glenn Martens

Verujte nam kad vam kažemo – ovo je Glennovo sopstveno platno za slikanje i lični dnevnik ideja. Mini torbe u koje ne staju ni slušalice, big D(iesel) energy i beskonačni svet denima predstavljeni su na još jednoj reviji italijanskog brenda.

GCDS u Zemlji čuda

GCDS je gotovo uvek u nekom svom filmu (i to crtanom), a ovoga puta Giuliano Calza vodi nas u Zemlju čuda u kojoj nosimo samo Cheshire Cat torbe i fikse telefone.

Baletcore Prada

Suknjice, baletanke i nežni tonovi dominiraju jesenjom kolekcijom luksuzne modne kuće Prada koja nas nonšalantno podseća da je možda vreme da ponovo pustimo omiljeni Barbie in the Nutcracker film. Da li se neko seća koraka?

Blumarine was on fire. Bukvalno.

Nicola Brognano i Lotta Volkova u tandemu mogu da predstave ništa drugo do najvrelinije jesenje kolekcije, svojevrsni požar na pisti, vatrenu modnu stihiju. Ili ipak požar bio pravi?

MM6 Maison Margiela i layering

Iako difuziona linija MM6 ne spada pod upravništvo modnog vladara Johna Galliana, Heikki Salonen se vrlo dobro igra teksturama, siluetama i modularnim komadima. I sve to zapakovano u dobri stari layering – more is always more.

Sportmax: Matrix i cvetni čokeri

Legenda Grazia Malagoli čita Journal. Cvetne čokere smo odavno najavili. Šalu na stranu, malo Tom Fordove estetike dvehiljaditih nije bilo na odmet ni na Sportmax reviji. Minus matrix naočare, to ostavljamo Neu.

Jil Sander color-blocking

Luke and Lucie Meier su pitali tim koje su popularne boje za ovu jesenju sezonu i kreirali kolekciju. Nikada lakši posao. Standardno dobar Jil Sander.

Bottega Veneta u ofisu

Korporativni svet Matthieua Blazyija ubediće nas da prihvatimo te duple smene i praktično se preselimo se u ofis, jer ko ne bi po ceo dan nosio jesenju kolekciju modne kuće Bottega Veneta?

Ferragamo i transparentni formal wear

Ko je rekao da je formal wear dosadan?Maximilian Davis sigurno nije. Dajte nam sve.

Foto: IMAX

Učitati još
Zatvori