Pronašli smo odgovor na pitanje – kako se izboriti s PMS-om? 
Pronašli smo odgovor na pitanje – kako se izboriti s PMS-om? 

Pronašli smo odgovor na pitanje –
kako se izboriti s PMS-om? 

Pređašnji period, obeležilo je mnoštvo beauty tema. Od najpristupačnijih pudera, korišćenja retinola u svakodnevnoj rutini do mešanja Nivea kreme s kapsulama vitamina E. Neizbežna beauty senzacija definitivno bio je farmaceutski take i odlazak u Citypharma apoteku.

Vođeni #girlsgirl politikom,  farmaceutsko znanje upotrebili smo na malo drugačiji način. Odlučili smo da razgovaramo o jednom od problematičnijih fenomena ženskog sveta. Onog koji nas posećuje jednom mesečno, sedmicu (ili više) pre ciklusa i neiskontrolisano poremeti i nas same, a i sve oko nas. S tim u vezi, uspeli smo da odgovorimo na pitanje koje muči sve pripadnice lepšeg i jačeg pola – kako se izboriti s PSM-om ?

That time of the month

Odavno smo upućeni u sve nuspojave ovog ženskog neprijatelja. PMS nekako opsesivno obožava žene, dok ga one ne podnose. U toku ovog famoznog perioda žensko telo prođe apsolutnu hormonsku torturu. Od naglih promena raspoloženja, neodlučnosti da li prvo slatko ili slano, rasprava sa sobom i sa svima oko sebe, PMS na neki način, uspeva da napadne sa svih strana. U toku ovog perioda najčešće ne podnosimo ni sebe a ni druge, zapravo podnosimo ih/se ali samo u određeno doba dana.

U toku istraživanja na pomenutu temu, naišli smo na mnoštvo alternativa. Međutim, vitamin koji smo do skoro upotrebljavali u svojoj skincare rutini, pokazao se kao jedno od najefikasnijih rešenja.

@yourdailydose.ca

Sometimes you get really emotional...and then you get your period🩸 and realize you were just ✨PMSing✨.⁠ Who else experiences the PMS mood swings?😬⁠ #LoveLinessa #periodprobs #periodproblem #PMS #pmsproblems #jenniferlawrencememe

♬ original sound - yourdailydose.ca

Vitamin E is the key

Par godina unazad, unutar teritorije Sjedinjenih Američkih Država, sprovedeno je istraživanje koje je za svoj cilj imalo smanjenje simptoma PMS-a. Naime, pomenuto istraživanje podelilo je žene u dve grupe – one koje su nedelju dana pred svoj ciklus svakodnevno pile kapsule vitamina E od 200mg i one koje su konzumirale mešavinu drugih suplemenata. Ispostavilo se da je vitamin E grupa pokazala pozitivan rezultat, sa smanjenim pojavama ženske noćne more.

Vitamin E se unutar ženskog organizma ponaša kao veoma efikasan oksidant. U toku ove neuravnotežene nedelje, pomenuti vitamin doprinosi smanjenju oksidativnog stresa i upala koje predstavljaju najveće pokretače hormonskog disbalansa. Takođe, on smanjuje osećaj anksioznosti i želje za prejedanjem.

Odličan dodatak ovom ultimativnom PMS SOS-u, predstavljaju Magnezijum i Kalcijum, koji će dodatno ublažiti neželjene simptome.

Ukoliko ste pak više okrenuti ka unošenju suplemenata na organski način, vitamin E vrlo lako možete inplementirati u svoju ishranu. Namernice bogate ovim PMS spasiocem čine – spanać, avokado, kivi, bademi, ulje pšeničnih klica i mnoge druge.

Učitati još
Zatvori