Kako da oživite lokne uz Curly Girl Method?
Kako da oživite lokne uz Curly Girl Method?

Kako da oživite lokne uz
Curly Girl Method?

Da li ste se nekada, gledajući fotografije iz detinjstva, zapitali – gde su nestale moje lokne? Nekada kovrdžavu kosu zamenila je ravna ili talasasta, a tome je između ostalog doprinela i učestala upotreba različitih preparata i pegle za kosu. Ipak, kada je ostavite da se prirodno osuši, primećujete da se neravnomerno pojavljuje poneka kovrdža. Upravo tu na scenu stupa Curly Girl Methodhair care rutina koja uz upornost, strpljenje i upotrebu adekvatnih proizvoda vaše lokne može ponovo da oživi.

Iako zahteva dosta truda, rezultat može da vas iznenadi. Naravno, ova tehnika neće transformisati ravnu kosu u potpuno kovrdžavu ali će joj definitivno dati loknastu teksturu. Različiti izvori preporučuju brojne korake među kojima smo izdvojili tri od ključnog značaja.

Step 1: Shampoo & condition

Za pranje kose preporučuje se šampon bez sulfata i masaža skalpa u trajanju od najmanje 60 sekundi. Nakon što ste kosu isprali, sledi balzam koji je neophodno ravnomerno raspodeliti na celu njenu dužinu. To ćete postići upotrebom običnog češlja ili, jednostavno, prstiju. Nakon toga, ponovo isperite kosu ali ovog puta ne toliko detaljno. Preporučuje se da balzam delimično ostane na njoj.

Step 2: Scrunch & dry

Na mokru kosu nanesite veću količinu gela ili pene po izboru i ponovo raspodelite proizvod od korena do vrhova. Potom kosu obuhvatite pamučnom majicom & scrunch it all the away. Drugim rečima, na ovaj način uklonićete višak vode a ona će poprimiti nešto nalik na (i dalje) nedefinisane lokne. Pustite kosu da se osuši bez upotrebe fena i kada je skoro potpuno suva ponovite scrunching metodu, ali ovaj put rukama. Na taj način uklonićete višak gela koji je ostao na kosi.

PRO tip: Ukoliko se ipak odlučite da kosu prosušite fenom, učinite to koristeći nastavak za fen – difuzer. On će ubrzati vreme sušenja i dodatno definisati lokne uz manje oštećenje u odnosu na direketan vazduh iz fena.

Step 3: Keep going & be patient

Ne gubite nadu posle prvog pokušaja – rezultati verovatno neće biti odmah vidljivi. Ukoliko ponavljajte ove korake svaki put nakon pranja kose, sigurni smo da ćete u jednom trenutku primetiti da lokne počinju da se formiraju. Posebnu pažnju obratite na odabir šampona koji ne bi trebalo da sadrži štetne sastojke. Pored toga, neophodno je da se suzdržite od upotrebe alata poput pegle ili figara. Naposletku, upravo su oni glavni razlog suve, beživotne i lomljive kose.

Journal finds: Proizvodi za definisanje lokni

Najvažniji deo u Curly Girl Method rutini je upotreba proizvoda koji će loknama dati lepši izgled. Tu spadaju hranljiva mleka, gelovi i pene. Njih je neophodno ravnomerno raspodeliti kroz celu kosu kako bi i lokne bile takve. S obzirom na to da ima raznovrsnih, izdvojili smo nekoliko koji će vam, ukoliko ih pravilno koristite, olakšati stilizovanje kovrdžave kose.

YVES ROCHER Krema za definisanje kovrdža
Moroccanoil Curl Control Mousse
TAFT balzam za oblikovanje lokni
Lakme Frizz Control Cream
Revlon Style Masters Fanaticurls
Učitati još
Zatvori