5 proizvoda koji su obavezni za svaku kovrdžavu i loknastu kosu
5 proizvoda koji su obavezni za svaku kovrdžavu i loknastu kosu

5 proizvoda koji su obavezni za svaku
kovrdžavu i loknastu kosu

Danas posvećujemo pažnju često zaboravljenim članovima društva kada su u pitanju razgovori poput nege i zdravlje kose – kovrdžavim devojkama! Dobro, možda nije toliko dramatično koliko smo učinili da to zvuči, ali često su devojke sa kovrdžavom i loknastom kosom zanemarene kada su u pitanju teme poput onih kako pravilno negovati i stilizovati svoju kosu. Nedopustivo. Naročito zato što njihova kosa zahteva dodatnu pažnju i negu kako bi te lokne ostale zdrave i jake. Zato, spremili smo naš izbor top 5 proizvoda koje smatramo obaveznim dodacima svake hair care rutine onih koji su osvojili genetsku lutriju i rođeni sa divnim loknama na kojim zavidimo.

Step, after step, after step

Jasno nam je da rutina devojaka sa kovrdžavom kosom ipak zahteva nešto više koraka nego onih čija kosa ne zahteva toliko pažnje za održavanje. Stoga, mislili smo o svim koracima koji su potrebni za jedan curly hair routine kod kuće. Važnost dobrog šampona i maske svima je dobro poznata, međutim, ovde su neizostavni koraci poput raznoraznih pena, gelova i ulja kako bi se ukrotila kosa koja često kao da radi po svom. Znamo da izbor proizvoda ponekad može da bude zastrašujuć, ali ne brinite. Mislili smo o tome i doneli vam naše favorite.

Pogledajte o kojim proizvodima je reč, a na kraju teksta smo vam spremili mali trik koji će dodatno pomoći kada je u pitanju očuvanje zdravlja vaše kose.

Journal izbor top 5 proizvoda za kovrdžavu kosu

Krema

Alfaparf Yellow krema za lokne

Ulje

OLAPLEX Nº.7 BONDING OIL

Maska

SERICAL Maska Milk

Gel

Taft gel za kosu Maxx power look

Šampon

Fitoval D šampon protiv opadanja kose

Journal curly hair tip!

Nakon pranja kose, umesto da je grubo sušite peškirom, nađite u ormaru čistu pamučnu majicu u koju ćete je umotati. Majicom možete samo iscediti višak vode iz kose, ili napraviti standardni turbin na glavi u koji ćete umotati kosu. Iako izuzetno jednostavan, ovaj trik je izuzetno bitan jer je pamučna majica mnogo nežnija po vašu dlaku. Tako, možete biti sigurni da vašu kosu nećete kidati njenim sušenjem, a proizvodi imaju priliku da obavljaju svoj posao na pravi način.

Foto: Instagram, Lilly Drogerie, Olaplex, Unitech

Učitati još
Zatvori