Heatless curls: Kako do najlepših lokni bez korišćenja toplote
Heatless curls: Kako do najlepših lokni bez korišćenja toplote

Heatless curls: Kako do najlepših lokni
bez korišćenja toplote

Svest kako primena toplote na našoj kosi nije dobro za njeno zdravlje priustna je još odavno. Gotov svaka generacija ima svoj način u koje se kunu da je najbolje rešenje za postizanje lokni bez korišćenja toplote, od uvijanja pramenova malim krpicama, do korišćenja čarapa i raznoraznih papilotni. Međutim, postoji jedan način koji je trenutno predominantan na društvenim mrežama i za koji važi konsenzus da je u pitanju najbolja heatless curls tehnika do sad.

How to: Heatless curls 

Ova heatless curls tehnika zahteva samo nekoliko stvari, i vreme za koje je potrebno da namestite kosu je minimalno. Sve što vam je potrebno jeste svileni uvijač za kosu, jedna šnala i dve gumice za kosu. Svileni uvijač za kosu izgleda poput nekog jastučastog creva koji zatim stavite preko glave i sa obe strane uvijete kosu u smeru kom želite lokne da vam idu. Gumicama vežite krajeve vaše kose za crevo kako bi ona ostala obmotana, a šnalom osigurajte da vam se crevo ne pomera na glavi.

Ovu tehnika zahteva malo više vremena (ne manje od 5 sati), stoga je najbolja ako tog dana znate da će te biti ceo dan kod kuće. Još bolja opcija koju mi savetujemo jeste da držite tako uvijenu kosu preko noći. Za što bolje rezultate, ostavite crevo da stoji na vašoj glavi što je duže moguće. Kada odmotate vašu kosu, pročešljate je i naprskajte lak za kosu kako bi oblik lokni držao što bolje.

Svileni uvijač za kosu

Korišćenje svilenog uvijača za kosu u odnosu na neke druge tehnike pravljenja lokni ima nekoliko prednosti. Prvo, svila je jedini materijal koji neće oštetiti i iskidati vašu kosu, i čuva integritet vaše dlake. Takođe, sam postupak je izuzetno jednostavan, i ne zahteva nikakvu posebnu veštinu kako biste uspešno uvili vašu kosu. Najvažnije od svega, iako vam to možda tako ne deluje, spavati sa svilenim uvijačem tokom noći izuzetno je udobno i gotovo neprimetno, dok je spavanje sa različitim papilotnama često nemoguće.

Ukoliko ste u potrazi za ovakvim uvijačima, mi smo pronašli svilene uvijače za kosu brenda Silkeep. Ovaj brend kreira proizvode isključivo od prirodne svile, što je optimalno za očuvanje zdravlja i lepote kose. Njihove svilene uvijače kao i ostale proizvode od svile koje nude, možete pronaći na njihovom zvaničnom sajtu.

Foto. Instagram

Učitati još
Zatvori