Vreme je za sjajnu kosu: Saveti koji doprinose zdravijoj i lepšoj kosi
Vreme je za sjajnu kosu: Saveti koji doprinose zdravijoj i lepšoj kosi

Vreme je za sjajnu kosu: Saveti koji
doprinose zdravijoj i lepšoj kosi

Ako ste rešili da u narednom periodu posebnu pažnju posvetite negovanju svoje kose, tu smo. Istraživali smo za vas (i nas) i napravili mini HOW TO, a pravila možete da počnete da se pridržavate već od sutra. Ne čekajte ni ponedeljak, ni 1. septembar, počnite sutra.

Nakon letnjih saveta koje smo delili vezano za negu kose izložene suncu, sada zalazimo u cross season period i sam proces nege se malo menja.

#1 Regulišite ishranu i nivo stresa kojem ste izloženi

Krećemo iznutra. Ako ste primetili da vam je kosa lošijeg kvaliteta u zadnje vreme, a mislite da je negujete kako treba, može biti da je uzrok stres. Kao i lice, tako i kosa reaguje na visok nivo stresa koji akumuliramo u sebi. Probajte da jednom dnevno uvrstite fizičku aktivnost u rutinu, kako bi ste se bar malo oslobodili stresa.

Što se ishrane tiče, za kosu je dobra hrana preko koje ćete uneti više omega-3 masnih kiselina. Orasi, avokado, spanać, losos – sva ova hrana bogata je sastojcima koje vaša kosa treba. Probajte dve nedelje da blago promenite ishranu i vaša kosa će vam biti zahvalna.

#2 Svileni aksesoar za kosu i jastučnice

Svilene scrunchie gumice ne lome kosu. Ponavljamo, svilene scrunchie gumice zaista ne lome kosu. Znamo da možete kupiti 8 običnih gumica po ceni jedne svilene, ali vaša kosa želi tu jednu. Možda zvuči banalno, ali radjena su ispitivanja, i statistika je na strani svilenih gumica.

Što se tiče jastučnica, to je već mnogo bolja investicija jer pored kose vodite računa i o svojoj koži. Lice koje je naslonjeno na svilenu podlogu izmedju 6-8 sati sna na dnevnom nivou, kroz godine će zasigurno izgledati mladje. Odgovorno tvrdimo.

#3 Probajte organsku kozmetiku za kosu

Možda je zabluda, možda nije, ali potpuno prirodni sastojci mogu baš da pomognu opštem stanju kose. Uvek sve zavisi od tipa kose i načina na koji je negujete, da li ste disciplinovani ili proizvode koristite random, kad stignete. Mnogi se žale da im neki proizvod ne odgovara, a možda ga samo ne koriste pravilno ili onom dinamikom koja je predvidjena.

Što se tiče organskih proizvoda na tržištu, preporučujemo Beerskin preparate. Ovi proizvodi ne sadrže parebene, sulfate kao ni silikon. Imaju više od 90% sastojaka potpuno prirodnog porekla. Šampon i regenerator mirišu sjajno, a svoju kosu nećete opterećivati sastojcima koji mogu da je čine teškom.

Foto: Instagram, Pexels

Učitati još
Zatvori