Da li bi trebalo da ošišamo šiške? O, da!
Da li bi trebalo da ošišamo šiške? O, da!

Da li bi trebalo da ošišamo
šiške? O, da!

Naše asocijacije na šiške idu u dva pravca. Prvi je detinjstvo i identična frizura koju su sve devojčice nosile bez obzira na to da li im je ista stajala ili ne. Drugi je, rečnikom TikToka objašnjeno, menty b (mental breakdown). Drugim rečima, ona opsesivna ideja da će se svi naši problemi magično rešiti, a mi se osetiti bolje, čim se latimo makaza i, razume se, same ošišamo šiške. Bilo da su to ravne kratke šiške, ili messy hair with bangs, sigurni smo da ćete pronaći stil koji vama najviše odgovara.

I u jednom i u drugom slučaju ideja o ponovnom upuštanju u avanturu zvanu šiške može vam delovati kao nešto što biste zaista želele da izbegnete. Ali, kada vas opkoli toliko fotografija savršenih bouncy stepenastih frizura sa šiškama, zar zaista možete da im kažete ne? Tako smo i mislili.

Butterfly cut

Ladies and gents, sada i zvanično možemo da saopštimo da su šiške najpoželjnija frizura ove godine.  Naročito u pratnji stepenasto ošišane kose. Zamislite čuvenu Rachel Green frizuru samo sa šiškama – e, to je ideja od koje polazimo.

Iako šiške možete nositi i u kombinaciji sa ravno šišanom kosom, slojevitost je ono što će frizuru učiniti upečatljivom, a lice savršeno istaknutim. Pažljivo definisani pramenovi koji uokviruju lice često mogu imati bolji efekat od šminke, pa čak i anti-age krema! (Neka vam kao inspiracija posluži butterfly frizura.)

Kada je reč o samom obliku šiški, slobodno ga prilagodite svom stilu, ukusu, pa i raspoloženju. I, naravno, ukoliko volite da igrate na sigurno, neka prvi korak budu duže, curtain bangs. Kasnije, kada se naviknete na ovu malu, ali ipak značajnu promenu, možete ih dodatno skraćivati i preoblikovati.

Ukoliko i vi smatrate da nova godina zapravo počinje u septembru, ovo je pravi trenutak i za novu frizuru. Šiške možda neće rešiti svaki vaš problem, ali definitivno će učiniti da se osećate bolje i samouverenije, baš kao i svaka pozitivna promena!

A, do narednog odlaska kod frizera, u nastavku pogledajte naše bangs favorite.

Učitati još
Zatvori