Ove slike pokazujemo frizeru: Nose se ravne, kratke šiške
Ove slike pokazujemo frizeru: Nose se ravne, kratke šiške

Ove slike pokazujemo frizeru: Nose se
ravne, kratke šiške

Postoje frizure koje su all time klasici i sastavni deo bezvremenog stila koje nikada ne izlaze iz mode. Postoje, sa druge strane, određene vrste frizura koje s vremena na vreme dožive trendovski preporod, pa na sezonu ili par dođu ponovo među najtraženije u frizerskim salonima. Ravne, kratke šiške spadaju u ovu potonju grupu.

Zapravo, rekli bismo da, kada je reč o šiškama, one su uvek prvi samom vrhu najaktuelnijih trendova. Ono što se menja jeste njihov specifičan izgled, odnosno način na koji se nose i stilizuju, kao i dužina koja dominira među onima koji se opredele za ovakvu frizuru. I dok smo prethodnih sezona, inspirisani influenserkama poput Matilde Djerf, uglavnom nosili takozvane curtain bangs, odnosno duže i stepenaste, sada je vreme da se odvažimo na nešto izraženiji stil.

Ravne, kratke šiške, čija dužina često ni ne doseže do obrva, gotovo da možemo smatrati najboljom od svih mogućih verzija šiški. Ispostavlja se, naime, da uz adekvatno stilizovanje, ovakav tip frizure može dobro stajati kako onima sa loknastom kosom, tako i onima sa ravnom. Osim toga, ako ste se već odlučili za italijanski bob, budite bez brige. Ove šiške pristaju uz kratku kosu, baš kao i uz dugu. Na kratkoj će uobličiti i izoštriti crte lica, na dugoj će izdužiti siluetu.

Kao i uvek, priču o šiškama ne smemo da završimo bez važnog upozorenja: nemojte ih seći sami, kod kuće! Prepustite ovaj zahvat frizeru od poverenja.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori