Festival season: Tri muzička festivala u Evropi na koja idemo ovog leta
Festival season: Tri muzička festivala u Evropi na koja idemo ovog leta

Festival season: Tri muzička festivala u
Evropi na koja idemo ovog leta

Sezona muzičkih festivala samo što nije, a mi smo uveliko počeli sa planiranjem i organizovanjem svih neophodnih evropskih putovanja ovog leta. Kako smo ovde u Journal redakciji veliki ljubitelji muzike, a isovremeno i redovni posetioci različitih muzičkih manifestacija, kroz protekle godine pokupili smo poneko korisno znanje koje se tiče nezaobilaznih muzičkih festivala tokom predstojećih letnjih meseci. Stoga, donosimo kratak Journal vodič kroz tri muzička festivala u Evropi koje ne propuštamo ni ovog leta.

Primavera Sound – Barselona (29. maj – 2. jun)

Prva stanica u našoj evropskoj turneji muzičkih festivala zasigurno je Primavera Sound u Barseloni. Prošle godine smo imali priliku da svedočimo ikoničnom Rosalía nastupu u njenom rodnom gradu, i izvođenju koji je svakako pre svega umetnički performans u pravom smislu te reči. Međutim, festival Primavera Sound ni ove godine nije izneverio sa svojom muzičkom postavom, i ponovo je čine neka od najvećih muzičkih imena na svetu. Lana Del Rey, SZA, Deftones, Charlie XCX, Mitski, The National, Peggy Gou samo su neka od imena koja će nastupati na trodnevnom festivalu, a mi vam prepuštamo da pogodite u publikama kojih artista ćemo se i sami pronaći.

Exit Festival – Novi Sad (11. – 14. jul)

Dobropoznata lokacija Petrovaradinske tvrđave još jednu godinu zaredom nam donosi jedan od najboljih evropskih festivala – Exit festival. Ove godine, moto festivala glasi Exit Starseeds i poziva nas da zajedno probudimo naše supermoći. Nas ćete zasigurno moći da pronađete u publici izvođača kao što su Gucci Mane i Black Eyed Peas, a ceo lineup festivala možete pronaći na zvaničnom Exit sajtu.

Sziget – Budimpešta (7. – 12. avgust)

Sziget festival koji se održava u srcu Budimpešte, smeštenom na Obuda ostrvu poznatijem još i kao „Ostrvo slobode“, svakako je jedna od destinacija koju ne preskačemo kada su muzički festivali u Evropi u pitanju. Prošle godine smo imali priliku da prisustvujemo (između ostalog) neponovljivom Billie Eilish nastupu na main stage-u, a ove godine je Sziget festival za svoje voljene „szitizen-e“ pripremio imena kao što su Halsey, Fred again…, Sam Smith, Martin Garix, Raye, Tom Odell i mnoga druga. 

Učitati još
Zatvori