Novom pesmom „Push Ups” Drake uperio prstom u Kendricka Lamara – o čemu se radi?  
Novom pesmom „Push Ups” Drake uperio prstom u Kendricka Lamara – o čemu se radi?  

Novom pesmom „Push Ups” Drake uperio prstom u Kendricka Lamara – o čemu se radi?  

Kako smo većinski deo aprila prebacili u muzički fokus, vođeni početkom Coachella festivala, iznenadili su nas i. mnogobrojni hitovi. Holivudska muzička scena prolecnu sezonu započela je i više nego udarno. Dok je Travis Scott izbacivao novu modnu kolekciju svog brenda, Sabrina Carpernter je vredno radila na novoj muzici i lansirala singl Espresso koji je za kratko vreme pridobio visoke brojke na streaming platformama.

Kako razgovaramo o svim ovim artistima uzimajući u obzir Coachella setlist, zapitali smo se gde je Drake? Gde je nova muzika? Koja je sledeća stanica na turneji? I da li je novi album in the making. Na svu sreću, stigla je nova muzika. Međutim, Drakeov novi singl Push Ups zapravo pretvorio u formu diss track-a. Ali kog repera americka zvezda provocira, i o čemu se radi? Donosimo sve o tome.

Drake (and J.Cole) VS Kendrick Lamar

Šta se desi kada dva reperska giganta zarate? Onda dobijamo novu muziku, u čijoj se srži nalaze skrivene provokacije i ušifrovane poruke namenjene drugoj strani. Na rep sceni do skoro smo svedočili ovakvom tipu sukoba reperki Nicki Minaj i Megan Thee Stallion, te se ovaj narativ prebacio i na mušku stranu priče.

Odavno nam je jasno da america has a problem, te su ovakvi sukobi sastavni deo rep kulture. 13. aprila poznati reper leak-ovao je jedan delic, sada već objavljenog, diss track-a. Celokupna fan baza rep scene znala je da dolazi nešto veliko i da se sprema veliki sukob. Svojom novom pesmom Drake je uperio prst u Kendricka Lamara i stihovima pesme call out-ovao ovog umetnika.

Naime, sve je pocelo kada je J.Cole svojim stihovima u pesmi Fifth Person Shooter, nazvao sebe, Drake i Kendricka big three reperima. Iz nepoznatog razloga, Kendrick nije pozitivno odgovorio na ovaj stih te je u svojoj pesmi Like That izjavio Yeah, get up with me, na neki način poručujući da pomenuti artisti treba da stignu do njegovog nivoa. Nakon pomenute prepirke, J.Cole je svoju stranu priče još jednom izneo u pesmi 7 Minute Drill.

Push Ups

S obzirom na to da je i Drake imao šta da kaže na ovu temu, svoja mišljenja predočio je u novi singl. Većina stihova ove pesme komentariše Kendrickov dosadašnji rad i stavaralaštvo u negativnom narativu. Pored provokacija upućenih Kendricku Lamaru, Drake je poentirao i ostale umetnike uključujući Rick Rossa, The Weeknda, J.Cola i mnoge druge, neke u pozitivnom a neke u negativnom svetlu. Optimistična strana priče je da smo dobili novu muziku od Champagnepapia i da je objavio još jedan sneak peak demo na svoj Instagram post. Te nas interesuje, šta vi mislite o ovoj pesmi i na čijoj se strani nalazite ?

Foto: Instagram / @champagnepapi, @djsourmilk / YouTube

Učitati još
Zatvori