John Mayer najavio svoju prvu solo akustičnu turneju
John Mayer najavio svoju prvu solo akustičnu turneju

John Mayer najavio svoju prvu solo
akustičnu turneju

Američki pevač, tekstopisac i gitarista, John Mayer, najavio je svoju prvu solo turneju za proleće ove godine, što označava prvi put u Mayerovoj 20-godišnjoj karijeri da će krenuti na put bez pratnje. Predstojeća turneja nije vezana ni za jedan određeni album, već podrazumeva asortiman pesama tokom cele umetnikove dugogodišnje karijere.

John Mayer na koncertu tokom SOB Rock turneje

John Mayer on tour

Najpoznatiji po svom breakout singlu Your Body is a Wonderland sa njegovog debitantskog albuma iz 2001. godine, drugi hitovi umetnika uključuju Free Fallin’, New Change, kao i Half of My Heart na kojoj se pojavljuje umetnikova bivša devojka Taylor Swift.

Svaka svirka na turneji će sadržati pune umetnikove akustične setove, kao i „specijalne nastupe“ na električnoj gitari i klaviru.

Prošlo je nekoliko decenija, ali sada ga osećam. Pustiću stare pesme. Novije pesme. Pesme koje još niste čuli, a koje ću testirati na putu – sve na akustici, električnom i klaviru.“ – John Mayer na nedavnoj Instagram objavi

Na prvom delu turneje, Mayer će biti u pratnji pevačice Lizzy McAlpine, nakon čega će mu se pridružiti Alec Benjamin za kasnije datume turneje, kao i specijalni gost koji tek treba da bude objavljen.

Vidimo se uskoro. Moram da napišem setlistu iz snova…“ – dodao je pevač u Instagram objavi

Međutim, ovo neće biti jedina pevačeva turneja na koju polazi ove godine. Takođe je najavljena The Final Tour: Dead & Co. za ovo leto, turneja benda sa kojim John Mayer nastupa od 2015. godine.

Mayerova solo turneja koja podrazumeva 19 datuma širom Severne Amerike. Objavljenjo je da počinje 11. marta u Nju Džersiju, a završava se u Los Anđelesu 14. aprila.

@johnmayer

Foto. Instagram

Učitati još
Zatvori