Coachella’s turning 25! Otkrivamo koja nas sve iznenađenja očekuju na ovogodišnjem festivalu
Coachella’s turning 25! Otkrivamo koja nas sve iznenađenja očekuju na ovogodišnjem festivalu

Coachella’s turning 25! Otkrivamo koja nas sve iznenađenja očekuju na ovogodišnjem festivalu

Skoro četrnaest sati letom od epicentra balkanskog nightlife-a, nalazi se omiljena party senzacija holivudske elite. Proleće je zvanično stiglo te su uz blooming season dani duži, sunce se ne krije iza tmurnih oblaka, priroda se budi, ptice pevaju i sve što želimo je da budemo out. Glavnu atrakciju prolećne sezone definitivno predstavljaju festivali, a došlo je vreme i za naš omiljeni.

Ako ste se ikada pitali kom “izlasku” se najviše raduju neke od vaših omiljenih zvezda pop kulture, definitivno imamo odgovor na ovo pitanje. Coachella slavi 25. rođendan, te donosimo sve informacije koje treba da znate uz ovogodišnje headlinere.

The history of it

Naime, organizacija poznatog festivala ove godine svojoj publici obećala je mnoštvo iznanađenja. S obzirom da ova ikonična party senzacija puni 25. godina svog postojanja, očekujemo i više nego nezaboravan provod. Naš, sada već omiljeni festival, inspirisan je ikoničnim nastupom Pearl Jam benda. Nakon visokoposećenog koncerta, frontmen ove grupe video je potencijal u Coachella Valley prostoru i predložio osnivanje festivala. Prvi Coachella festival svoje mesto uzeo je u oktobru 1999. godine i od tada predstavlja nepropustivi događaj celokupne entertainment industrije.

what, when and where ?

Naime, u periodu od 12.-14. i 19.-21. aprila održaće se omiljeni festival svih fanova a i pripadnika holivudske scene. Neizostavan party brojnih zvezda, mesto puno najuticajnijih influensera i odlična muzika samo su delić atmosfere ovog događaja. 

Par sati vožnje od Los Anđelesa, nalazi se Coachella Valley. Ova pustinja predstavlja mesto održavanja poznatog festivala. Međutim, većina dešavanja namenjenih našim omiljenim holivudskim zvezdama zapravo se održava unutar Empire Polo Club-a, odvojenog objekta u sklopu ove pustinje. Ali kao i uvek, prava žurka je uvek u gužvi te se svi nastupi održavaju na prostranim pozornicama, na otvorenom.

Svake godine, fantastična organizacija ovog festivala potrudi se da dovede neke od najtraženijih gostiju. Prošle godine, to je definitivno bio The Weeknd, čiji novi i već najavljeni album željno isčekujemo, te vam predstavljamo neke od izvođača kojih smo se i više nego uželeli.

@lana.is.playing.

Neminovno je da najveću atrakciju ove godine definitivno predstavlja heartbreak kraljica – Lana Del Rey. Deset godina nakon svog poslednjeg nastupa na ovom festivalu, Lana je odlučila da još jednom prodrma američki West Coast. O kulturološkom uticaju i celokupnom stvaralaštvu ove umetnice, ne moramo dužiti s obzirom da nam je i više nego jasno da govorimo o umetnici decenije.

Svakim svojim potezom ova američka poetična duša, zaseni internet. Bio to novi album ili Skims kampanja za dan zaljubljenih poptuno je svejedno. Ukoliko se Lanin potpis krije iza nekog projekta, we love it and we trust it. Ne možemo dočekati da vidimo šta nam je naša vinyl diva spremila, te smo sigurni čija će publika biti najglasnija ove godine.

She got it from her momma

Grammy winning Best new artist, Victoria Monet takođe će biti jedna od izvođača na ovogodišnjem festivalu. Ova, sada poznata pevačica, više od deset godina bavila se pisanjem tekstova koji su pretžno išli njenim kolegama. Posebno značajnu saradnju ostvarila je sa pevačicom Arianom Grande s kojom ima i zajedničku numeru.

Ultimativni hit On My Momma, uzeo je prvo mesto na mnogim muzičkim lestvicama i dodatno proslavio ovu i više nego talentovanu umetnicu. U jedno smo sigurni, a to je da je ovo definitivno Victorijina godina. Od ove umetnice očekujemo još vanvremenskih hitova i brojimo sitno s obzirom da slutimo na ikonični scenski (a i vokalni) performans.

NaNaNa.mp3

Za vibe setting remikse, ludu atmosferu i house music on top – ove godine zadužena je Peggy Gou. Poznati DJ ne samo što pušta i proizvodi fantastičnu muziku, već je i naš ultimativni #lifestyle crush. Peggy na kalifornijsku scenu donosi melos Evrope i Azije, te ne sumnjamo da će party in USA dobiti best of both worlds.

Pored pomenutih izvođača, ove godine moćićete da prisustvujete nastupu mnogih umetnika kao što su – Tyler The Creator, J Baldwin, Ice Spice , Jhené Aiko i mnogih drugih.

Učitati još
Zatvori