Nakon Lane Del Rey, i Beyoncé priprema novi album u country stilu – a dve pesme su već live
Nakon Lane Del Rey, i Beyoncé priprema novi album u country stilu – a dve pesme su već live

Nakon Lane Del Rey, i Beyoncé priprema novi album u country stilu – a dve pesme su već live

Samo nekoliko dana nakon što je najavila personalizovani brend proizvoda za negu kose, Beyoncé je ponovo u centru pažnje. Ovaj put, zbog onoga čime se bavi primarno – naravno, muzike.

Tokom karijere, popularna pevačica objavila je veliki broj studijskih albuma. Poslednji u nizu, Renaissance, izašao je u julu 2022. godine. Nakon njega, usledila je uspešna svetska turneja koja je ponela isti naziv, ali se Beyoncé nije na tome zaustavila. Naprotiv, sve vreme je pripremala nešto novo i, čini se, sasvim drugačije u odnosu na ono na šta smo navikli. A to je album Renaissance – Act II u, ni manje ni više, country stilu.

OK, they ready – drop the new music

Renaissance – Act II biće drugi album u ovoj triologiji, a Beyoncé ga je iznenada najavila tokom Super Bowl utakmice, ujedno jednog od najgledanijih događaja tokom cele godine.

U šaljivoj reklami, Queen B prikazana je kako na različite načine pokušava da postane glavna tema na društvenim mrežama. Između ostalog, kroz političku kampanju i AI hologram. Ipak, na kraju, rešenje pronalazi u novoj muzici, te izgovara: Ok, they ready – drop the new music.

Ubrzo zatim, na njenom Youtube kanalu objavljene su dve pesme – Texas Hold Em i 16 Carriages. Sudeći po njima, pevačica se ovaj put distancirala od muzičkih žanrova po kojima je prepoznatljiva. Pop je prvo zamenila dance i house muzikom, a sada je na red došao i country stil.

Devil works hard, but Beyoncé works harder

Pored novih pesama, odmah je objavljen i svojevrsni artwork za njih. Kroz njega, Beyoncé je prikazana kako na glavi nosi kaubojsku kapu – nalik na onu koju je pre nedelju dana nosila na dodeli GRAMMY nagrada. A sada sa sigurnošću možemo reći da je to bio teaser za ono što je usledilo samo nekoliko dana kasnije, a čega je malo ljudi bilo svesno.

Renaissance – Act II biće objavljen 29. marta. On će označiti početak jedne sasvim nove ere za Beyoncé, ali ona nije jedina koja je odlučila da se krene u potpuno suprotnom muzičkom pravcu. Naprotiv, to je učinila i Lana Del Rey kroz album Lasso. Upravo zato, čini se da će 2024. godina biti u znaku country stila.

Foto: Instagram @beyonce / Youtube

Učitati još
Zatvori