Journal preporuka: Novi romani koji će oduševiti sve ljubitelje čiklit žanra
Journal preporuka: Novi romani koji će oduševiti sve ljubitelje čiklit žanra

Journal preporuka: Novi romani koji će
oduševiti sve ljubitelje čiklit žanra

Jedan od najmlađih književnih žanrova koji je za kratko vreme stekao veliku popularnost među čitalačkom publikom jeste čiklit. Ako zađemo dublje u žanrovsku odrednicu, čiklit romane možemo opisati kao zabavne i romantične – dok se mimo toga u njima mogu naći važne lekcije iz različitih životnih okolnosti savremenih junakinja.

Sledstveno tome, krećemo u nove književne avanture i na must-read listu beležimo nekoliko čiklit romana koji su objavljeni u sklopu izdavačke kuće Vulkan izdavaštvo.

Mesec bez meda – Kristina Loren

Iza pseudonima Kristina Loren krije se autorski par koji čine dve najbolje prijateljice Loren Bilings i Kristina Hobs. Njihovi romani postali su svetski bestseleri u poslednjih deset godina, a najrelevantnije mesto zauzima upravo Mesec bez meda. Tajna uspeha krije se u savršenom spoju čiklita i romantične komedije, te samim tim ovaj roman svojom premisom umnogome podseća na sve one romantične holivudske filmove koje smo voleli.

U središtu radnje nalaze se dve sestre bliznakinje koje se po pitanju mnogih okolnosti razlikuju. Sa jedne strane, Oliv nema sreće u karijeri i ljubavi, dok sa druge strane stoji Ejmi, kojoj sve u životu ide po planu. Uz sve dotadašnje nevolje, Oliv dobija otkaz u farmaceutskoj kompaniji i ostaje bez stana, a nova neprijatnost dočekaće je na Ejminom venčanju – jer tu ponovo nailazi na svog zakletog neprijatelja Itana Tomasa. Kada se svi gosti na venčanju, osim Oliv i Itana, otruju hranom – dešava se nešto, naizgled, nezamislivo – njih dvoje odlaze, na medeni mesec, na Havaje. Da li će mržnja eskalirati na ovom putovanju ili će se, ipak, javiti neke nove emocije – preostaje nam da saznamo…

Vulkan izdavaštvo / Mesec bez meda

Ljubavne priče iz Kazablanke – Fiona Valpi

Novi roman britanske autorke Fione Valpi odvija se u dve vremenske linije. Najpre upoznajemo dvanaestogodišnju Žozi koja, nakon što Francuska padne pod nacističku okupaciju, odlazi sa porodicom u Kazablanku. Dok iščekuje odlazak u Ameriku, Žozi upoznaje jedan potpuno drugačiji grad koji je u potpunosti očarava. Međutim, sudbina ima neke druge planove.

Gotovo sedamdeset godina kasnije u isti grad stiže Zoi, tražeći novi početak. Nepoznato mesto donosi brojne izazove, a pravi zaplet nastaje u trenutku kad Zoi ispod starih podnih dasaka pronađe drvenu kutiju i Žozin dnevnik iz 1940. godine. Uzavrela Kazablanka spaja dve naizgled nespojive sudbine i otvara neočekivano životno poglavlje. Ukoliko volite romane koji su ispunjeni živopisnim bojama, atmosferom, istorijom i brojnim zapletima – otisnite se na jedinstveno književno putovanje uz Ljubavne priče iz Kazablanke.

Vulkan izdavaštvo / Ljubavne priče iz Kazablanke

Tokio, zauvek Emiko Džin

YA (young/aduld) roman Tokio, zauvek postao je viralan na društvenim mrežama zahvaljujući književnom klubu slavne holivudske glumice Reese Witherspoon. Književna preporuka pristigla iz nadaleko cenjenog Reese’s Book Cluba proslavila je ovu savremenu tinejdžersku bajku, a roman je za kratko vreme prodat u milionskim tiražima širom sveta. Premisa je sledeća…

Izumi Tanako živi životom obične tinejdžerke na severu Kalifornije, kraj samohrane majke. Iako je u nekoliko navrata želela da sazna identitet oca, majka je odlučila da tu tajnu ipak ne otkrije. Međutim, sve se menja u trenutku kad Izumi otkrije trag o identitetu biološkog oca, a on je ni manje ni više nego prestolonaslednik Japana. Sledeći korak odvodi Izumi do Tokija. Postavlja se pitanje, da li će ova tinejdžerka uspeti da se uklopi u nove životne okolnosti?

Vulkan izdavaštvo / Tokio, zauvek
Učitati još
Zatvori