André Aciman, autor bestselera „Call Me by Your Name“, ima novu knjigu
André Aciman, autor bestselera „Call Me by Your Name“, ima novu knjigu

André Aciman, autor bestselera „Call Me by Your Name“, ima novu knjigu

Autor knjige Call Me by Your Name, André Aciman, ima novu knjigu. Reč je o ostvarenju The Gentleman From Peru koja se na policama svetskih biblioteka nedavno pojavila. Po svemu sudeći, reč je o knjizi koja će nas, poput Call Me by Your Name, (mislima) poslati u letnje dane. Autor poručuje – reč je o magičnoj priči koja se odvija na magičnom mestu. We’re sold.

Misteriozni stranac i mudrosti na obali Amalfi

The Gentlemen from Peru je roman o grupi prijatelja sa koledža koji odsedaju u luksuznom hotelu na italijanskoj Amalfijskoj obali. Dok čekaju da im se popravi kvar na brodu, prijatelji posmatraju dnevnu rutinu misterioznog, elegantnog gosta koji odseda u istom hotelu kao i oni. Kada odluče da stranca pozovu da im se pridruži na ručku, njihov život se menja snažno i iznenadno.

Mudrost i čuda od kojih su satkane priče tog stranca uticaće na sve njih – a posebno na jednog člana ove grupe prijatelja. Ova priča o čežnji, željama i osetljivosti novo je delo Acimana koje preti da nas, poput Call Me by Your Name, mislima pošalje u sunčane, letnje dane. Povezanost između pisca i dolce vita italijanske estetike veliki je razlog zašto uživamo u njegovim delima. Čekamo da pročitamo novu knjigu – i nadamo se da će i ona dospeti na velike ekrane. Pro tip: Ukoliko se nađete u Parizu, posetite knjižaru Shakespeare and Company. Knjiga The Gentlemen from Peru tamo je dostupna (na engleskom jeziku).

Foto: Shakespeare and Company / Instagram @acimanandre

Učitati još
Zatvori