Glumicu Neve Campbell ponovo gledamo u franšizi „Scream“?!
Glumicu Neve Campbell ponovo gledamo u franšizi „Scream“?!

Glumicu Neve Campbell ponovo gledamo u
franšizi „Scream“?!

Filmska franšiza, Scream, postavila je sredinom 90-ih godina nove standarde na polju horor filmova. Reditelj, Wes Craven, je klasičnu ideju strave i užasa upakovao u novo ruho, unevši, pre svega, izražene elemente crnog humora – a zahvaljujući tome se u potpunosti razvija podžanr – meta-horor. Neočekivano jeziv, slojevit i satiričan, Scream je iz višegodišnje kolotečine uzdigao, do novih visina, nedovoljno cenjenu horor kinematografiju i trasirao put kasnijoj generaciji inteligentnih i žanrovski potkovanih slasher filmova. Dok naposletku ne treba izuzeti činjenicu da je ovaj, sada već kultni, film postao i važan činilac pop kulture.

Danas, skoro trideset godina nakon prvog dela, Scream izlazi izvan svih ograničenja, sledi bogato nasleđe i ponovo u fokus stavlja glavnu junakinju, Sidney Prescott. Da, dobro ste pročitali – Sidney Prescott – a  zvaničnu potvrdu o učešću u sedmom nastavku franšize Scream dobili smo i od glumice Neve Campbell – koja je vest podelila na zvaničnom Instagram nalogu.

Scream
LILO / Sipa Press / Profimedia

Različite pretpostavke

Mesecima unazad kružila su različita nagađanja o sedmom delu franšize Scream. Najpre je glumica Melissa Barrera isključena iz projekta zbog otvorene podrške narodu Palestine. Producenti su njen stav okarakterisali kao antisemitski, te nije bilo govora o nastavku saradnje. Ovu rigoroznu odluku fanovi su odmah osudili, a istovremeno je stavljen znak pitanja na početak snimanja. Za to vreme niko nije mogao pretpostaviti da će se upravo Neve Campbell, koja je prethodno usled nedovoljnog honorara odbila ulogu u šestom delu, vratiti kao Sidney Prescott. Nedavno se pojavila vest o povratku Courteney Cox – te smo sigurni da će producenti do početka snimanja prirediti nebrojena iznenađenja.

Sedmi deo režiraće idejni tvorac franšize Scream – Kevin Williamson. Premijera je planirana za 20. decembar 2026. godine – kada se navršava trideset godina od distribucije prvog dela u bioskope.

Foto: LILO / Sipa Press / Profimedia

Učitati još
Zatvori