Koje filmove pogledati na Netflixu kada mislimo da smo pogledali sve
Koje filmove pogledati na Netflixu kada mislimo da smo pogledali sve

Koje filmove pogledati na Netflixu kada
mislimo da smo pogledali sve

Listu najgledalnijih filmova ikada na Netflix-u ste već pogledali i šta sad? Ukoliko se i vi pronalazite među onima koji su besciljno pretraživali Netflix u nadi da će pronaći neki novi zanimljiv filmski sadržaj – Dobrodošli u klub! Kako bi nas/vas spasili muke sastavili smo kratku listu feel good naslova uz koje bismo mogli provesti ugodno filmsko veče.

Rose Island

Italijanska komedija ispirana je istinitom životnom pričom o idealističkom inženjeru koji je 1968. godine u Jadranskom moru podigao platformu koju je prozvao slobodnom državom. Ostrvo Rose ubrzo je postalo omiljena lokacija svih željnih dobre zabave, a glas o njemu stigao je i do italijanske vlade, koja time nimalo nije bila oduševljena. Film je mahom primio pozitivne kritike, a na društvenim mrežama je okarakteriziran kao duhovit i inspirišuć.

serije netflix

The Laundromat

Komedija sa sjajnom ekipom uključuje Meryl Streep, Garyja Oldmana i Antonia Banderasa, a na duhovit način postavlja za temu jednu od najvećih finansijskih prevara u  istoriji – slučaj Panama Papersa. Film u kojem su mnogi prepoznali Tarantinovski uticaj obiluje slavnim licima pa su tako cammeo uloge odradili i Sharon Stone, David Schwimmer te Robert Patrick.

serije netflix

The Swimmers

Kažu da život piše najzanimljivije priče pa ne čudi što se na našoj listi našao još jedan film koji je svoje uporište našao i u stvarnom životu. Reč je o biografskoj drami The Swimmers koji kao glavnu temu ističe sportsku karijeru sestara Issa. Od ratom razrušene Sirije do Olimpijskih igara u Riju 2016. godine, dve mlade sestre pratimo na putovanju u kojem su neretko izložene opasnosti. Ipak, kontinuirano je prisutno njihovo pouzdanje u sopstvene sposobnosti i vera u ostvarivanje zacrtanih ciljeva.

filmovi netflix

Toc Toc

Španska komedija Toc Toc prati grupu pacijenata s opsesivno-kompulzivnim poremećajem koji se zateknu u čekaonici priznatog psihijatra. Prisilno čekanje izazvaće niz zanimljivih situacija, ali imaće i neočekivane posledice. Naslov filma je igra reči na španskom, pri čemu je toc i onomatopeja za kucati i skraćenica za OCD.

filmovi netflix

Ali’s Wedding

Jedna naizgled nevina, bela laž glavnog protagonista romantične komedije Ali’s Wedding dovešće u situaciju kojoj se ni u snu nije nadao. Sve što Ali želi je biti s devojkom Dianne. Ipak njegov otac ima druge planove te je već odabrao poželjnu mladu i dogovorio brak. Uslediće niz komičnih situacija, a kako će se nesretni mladić izvući iz ove situacije ostaje vam da se uverite sami.

OMG! Oh My Girl

Haotična ljubavna priča o momku i devojci koji se uvek iznova zaljubljuju jedno u drugo na krivom mestu u krivo vreme. Glavni junaci ove itajlandske romantične komedije dobijaju osećaj kako više sile uživaju u poigravanju s njima i ne želi im lako dati predaha da budu zajedno. Ova haotična priča pruža nam mogućnost da se upoznamo s kinematografijom čije filmove retko viđamo.

filmovi netflix

I Am Not an Easy Man

Francuska romantična komedija bavi se muško-ženskim odnosima na nekonvencionalan način – postavljajujući u prvi plan zamenu uloga. Kako bi to izgledalo da se kao okoreli seksista jednoga dana probudite u svetu u kojem vladaju žene? Upravo je takva sudbina zadesila glavnog junaka ove neobične filmske priče. Spomenuti naslov u sebi sadrži sve ono što volimo od francuskih komedija – opuštenost, duhovitost i britkost.

Foto: Instagram (@j.things)
Tekst preuzet sa Journal.hr

Učitati još
Zatvori