Keanu Reeves u novom filmu Rubena Östlunda? Sve što znamo o „The Entertainment System Is Down“
Keanu Reeves u novom filmu Rubena Östlunda? Sve što znamo o „The Entertainment System Is Down“

Keanu Reeves u novom filmu Rubena Östlunda? Sve što znamo o „The Entertainment System Is Down“

Ruben Östlund jedan je od onih reditelja čije filmove uvek željno iščekujemo. Poznat po satiričnim socijalnim dramama, Östlund je švedski reditelj koji ovoga puta (šuška se) planira saradnju sa jednim od najpoznatijih holivudskih glumaca – Keanu Reevesom.

Hollywood meets Sweden

The Entertainment System Is Down novi je film koji režira Ruben Östlund, dvostruki dobitnik prestižne Palme d’Or u Kanu. Speaking of Cannesfilmski festival sve je bliži, a mi smo saznali ko je deo ovogodišnje zvanične selekcije. Pored dugoočekivanog Kinds of Kindness, najavljeno je i (čak) tri filma u Saint Laurent produkciji. Tako će na 77. Filmskom festivalu u Kanu biti prikazani i filmovi Emilia Perez, The Shrouds i Parthenope.

Iako Ruben Östlund novi film neće prikazati na ovom festivalu, mediji i fanovi već uveliko pričaju o The Entertainment System Is Down, koji sa nestrpljenjem očekuju (kao i mi). Sada su nas obradovale nove vesti vezane za ovo ostvarenje. Navodno, holivudski glumac Keanu Reeves, poznat po filmovima The Matrix i John Wick, pridružuje se Rubenu u novom filmskom projektu.

The Entertainment System Is Down

O filmu The Entertainment System Is Down Östlund je razgovarao sa Journal ekipom. Otkrio je da je reč o disaster filmu čija se radnja odvija u avionu. Zaplet počinje kada se na prekookeanskom letu, zbog prekida struje svim putnicima pokvari displej ekrana koji se nalazi na poleđini sedišta ispred njih. Film postavlja brojna (moderna) pitanja. Šta se zaista dešava kada ostanemo bez ekrana? Koje trigere to okida?

Reditelj je otkrio da planira da uključi scenu u kojoj će dečak traži svom starijem bratu da pozajmi njegov iPad, a brat mu kaže da sačeka pet minuta. To je momenat u kom Ruben planira da izazove publiku, ostavljajući je, kao i aktere u filmu, u tišini i sopstvenim mislima tih pet minuta. Šveđanin je takođe obećao i masovno izlaženje ljudi iz bioskopske sale – svestan da će novim filmom isprovocirati brojne reakcije kod gledalaca.

Poslednji film koji je Ruben snimio bio je Triange of Sadness. On je ujedno bio i debitantski film reditelja na engleskom jeziku, nakon što su svi prethodni bili na švedskom. Reditelj će sada ponovo snimiti film na engleskom jeziku i nastaviti internacionalnu saradnju. Pored Reevesa, filmu se pridružuje i Woody Harrelson, koji je prethodno sa Rubenom sarađivao na Triangle of Sadness. Film će producirati Francuz Philippe Bober i švedska Plattform Produktion.

Učitati još
Zatvori