Znamo kada novi film Yorgosa Lanthimosa premijerno stiže u domaće bioskope – a karte su već u prodaji
Znamo kada novi film Yorgosa Lanthimosa premijerno stiže u domaće bioskope – a karte su već u prodaji

Znamo kada novi film Yorgosa Lanthimosa premijerno stiže u domaće bioskope – a karte su već u prodaji

Nakon uspeha filma Poor Things reditelja Yorgosa Lanthimosa koji je osvojio četiri Oskara ove godine izbacuje još jedan film. Reč je o antologijskom filmu Sva lica dobrote (Kinds of Kindness). Nakon što smo pogledali prvi trailer filma koji je svetsku premijeru imao na 77. Kanskom festivalu, sada znamo i datum dolaska filma u domaće bioskope.

Tri različite priče

Novi trailer filma čiji je glavni akter Jesse Plemons na pomenutoj smotri u Kanu osvojio nagradu za Najboljeg glumca, otkriva deliće zamršene Lantimosove drame u kojoj Plemons tumači tri različite uloge. I prelazi od pokornog biznismena, preko ožalošćenog policajca do biseksualnog pripadnika kulta.

Reč je o tročasovnom triptihu. U prvoj priči prati čoveka koji pred sobom nema mnogo izbora prilikom pokušaja da preuzme kontrolu nad svojim životom. Film jednako opisuje i policajca koga takođe tumači Plemons, a koji je uznemiren kada se njegova žena koja je nestala, vrati kao potpuno drugačija osoba. Treća priča predstavlja članove sekte i poklonike neobičnog kulta.

Pored Plemonsa, glavnu ulogu igra i Emma Stone, koja je sa istaknutim grčkim rediteljem već sarađivala. I to na njegovom filmu The Favourite iz 2018. kao i poslednjem naslovu, Poor Things. To ostvarenje je ovenčano sa četiri nagrade Oskar od kojih je jedna otišla u ruke Stounovoj, za najbolju glumicu. Saradnik na ovom i na prethodnom filmu bio je i veoma aktuelni holivudski glumac Willem Dafoe, a uloge tumače i Mark Ruffalo, Hong Chau, Joe Alwyn i Mamoudou Athie i drugi.

Kinds of Kindness u američke bioskope stigao je ovog leta, 21. juna. A na repertoaru domaćih bioskopa, sa premijerom u Velikoj sali MTS dvorane, naći će se od 11. septembra.

Karte za premijerno prikazivanje filma Kinds of Kindness 11. septembra mogu se već od sada pronaći na sajtu mts Dvorane.

Nova Meryl Streep?

Kao što smo spomenuli, Emma Stone predvodiće Kinds of Kindness. Glumica je ove osvojila nagradu Oskar za Najbolju glumicu za Lanthimosov filmu Poor Things. Izvedbu su nazivali njenom ulogom života, a ovo joj nije prva zlatna statua. Podsetimo, svoj prvi Oscar u istoj kategoriji osvojila je 2017. za mjuzikl La La Land reditelja Damiena Chazellea. S Lanthimosom je krenula da sarađuje na filmu The Favourite 2019, a radili su zajedno i na kratkom filmu Bleat. Stone je, osim za ulogu u filmu Poor Things, pokupila odlične kritike za ulogu u miniseriji The Curse. U zadnje vreme, Stone se predstavila kao jedna od vodećih, ako ne i najboljih glumica današnjice.

Svaki njen novi projekat čeka se s uzbuđenjem. Spoj njenog glumačkog talenta s Lanthimosovom jedinstvenom režijom i pričama, čine ih duom koji ćemo još dugo pratiti. A Kinds of Kindness jedan od filmova ove godine koje jedva čekamo da pogledamo.

Foto: MCF MegaComFilm/The Disney Studios

Učitati još
Zatvori