It’s official: Znamo kada novi film Yorgosa Lanthimosa stiže u domaće bioskope
It’s official: Znamo kada novi film Yorgosa Lanthimosa stiže u domaće bioskope

It’s official: Znamo kada novi film Yorgosa Lanthimosa stiže u domaće bioskope

Nakon uspeha filma Poor Things reditelja Yorgosa Lanthimosa koji je osvojio četiri Oskara ove godine izbacuje još jedan film! Reč je o antologijskom filmu Sva lica dobrote (Kinds of Kindness). A sada je stigao i novi trailer za film koji je svetsku premijeru imao na upravo završenom 77. Kanskom festivalu.

Tri različite priče

Novi trailer filma čiji je glavni akter Jesse Plemons na pomenutoj smotri u Kanu osvojio nagradu za Najboljeg glumca, otkriva deliće zamršene Lantimosove drame u kojoj Plemons tumači tri različite uloge. I prelazi od pokornog biznismena, preko ožalošćenog policajca do biseksualnog pripadnika kulta.

Reč je o tročasovnom triptihu. U prvoj priči prati čoveka koji pred sobom nema mnogo izbora prilikom pokušaja da preuzme kontrolu nad svojim životom. Film jednako opisuje i policajca koga takođe tumači Plemons, a koji je uznemiren kada se njegova žena koja je nestala, vrati kao potpuno drugačija osoba. Treća priča predstavlja članove sekte i poklonike neobičnog kulta.

Pored Plemonsa, glavnu ulogu igra i Emma Stoun koja je sa istaknutim grčkim rediteljem već sarađivala. I to na njegovom filmu Miljenica iz 2018. kao i poslednjem naslovu Jadna stvorenja. To ostvarenje je ovenčano sa četiri nagrade Oskar od kojih je jedna otišla u ruke Stounovoj, za najbolju glumicu. Saradnik na ovom i na predhodnom filmu bio je i veoma aktuelni holivudski glumac Vilem Dafo, a uloge tumače i Mark Rafalo, Hong Chau, Joe Alwyn i Mamoudou Athie i drugi.

Kinds of Kindness u američke bioskope stiže ovog leta, 21. juna. A na repertoaru domaćih bioskopa će se naći od 12. septembra.

Nova Meryl Streep?

Kao što smo spomenuli, Emma Stone predvodiće Kinds of Kindness. Glumica je ove osvojila nagradu Oskar za Najbolju glumicu za Lanthimosov filmu Poor Things. Izvedbu su nazivali njenom ulogom života, a ovo joj nije prva zlatna statua. Podsetimo, svoj prvi Oscar u istoj kategoriji osvojila je 2017. za mjuzikl La La Land reditelja Damiena Chazellea. S Lanthimosom je krenula da sarađuje na filmu The Favourite 2019, a radili su zajedno i na kratkom filmu Bleat. Stone je, osim za ulogu u filmu Poor Things, pokupila odlične kritike za ulogu u miniseriji The Curse. U zadnje vreme, Stone se predstavila kao jedna od vodećih, ako ne i najboljih glumica današnjice.

Svaki njen novi projekat čeka se s uzbuđenjem. Spoj njenog glumačkog talenta s Lanthimosovom jedinstvenom režijom i pričama, čine ih duom koji ćemo još dugo pratiti. A Kinds of Kindness jedan od filmova ove godine koje jedva čekamo da pogledamo.

Učitati još
Zatvori