Journal preporuka: Špijunska serija „Citadel“ koju predvode Priyanka Chopra Jonas i Richard Madden
Journal preporuka: Špijunska serija „Citadel“ koju predvode Priyanka Chopra Jonas i Richard Madden

Journal preporuka: Špijunska serija „Citadel“ koju predvode Priyanka Chopra Jonas i Richard Madden

Striming platforma Amazon Prime Video, nedavno je predstavila svoj najskuplji projekat – a reč je o dugoočekivanoj špijunskoj seriji Citadel, koju predvodi glumački tandem Priyanka Chopra Jonas i Richard Madden

Počevši od popularnog filmskog serijala o Jamesu Bondu, sve do serije Alias, ostvarenja koja spajaju akcione i špijunske elemente oduvek su privlačila primarnu pažnju gledalaca. Ovakav spoj ujedno vodi gledaoce kroz vešto isprepletenu radnju s raznolikim nepredvidivostima i političkim intrigama. a ustaljena pravila špijunskog žanra ne zaobilaze ni seriju Citadel, koja mimo toga kroz svih šest epizoda donosi i dosad neviđen vizuelni spektakl.

@priyankacj_forever
@priyankacj_forever

O čemu se radi?

Radnja serije Citadel smeštena je osam godina od uništenja istoimene nezavisne špijunske organizacije, koja se zalagala za održavanje sigurnosti sveta. Moćni sindikat Manticore nakon uništenja Citadela zauzima primat u domenu međunarodne špijunaže i uspostavlja nova surova pravila. Međutim, pravi zaplet nastaje u momentu kada se u igru ponovo vrate Citadelini agenti Mason Kane i Nadia Sinh – za koje se smatralo da su poginuli osam godina ranije. Nadia i Kane nakon višegodišnje razdvojenosti iznova ukrštaju špijunske veštine i polaze u neizvesnu borbu protiv razgranatog kriminalnog ogranka.

@primevideoit
@primevideoit
@citadelonprime
@citadelonprime

Pojedinosti o projektu

Seriju Citadel kreirali su Bryan Oh, braća Russo i David Weil, a glavne uloge tumače Priyanka Chopra Jonas, Richard Madden, Stanley Tucci i Ashleigh Cummings.

Pored efektne glumačke podele, serija Citadel snimana je na različitim lokacijama, počevši od Valensije u Španiji, sve do planine Stol u Sloveniji. Tokom rada na seriji Citadel utrošeno je preko 250 miliona dolara, što je samim tim svrstava u red najskupljih serija svih vremena

Prva sezona sastoji se iz šest polučasovnih epizoda, a sve epizode dostupne su na striming platformi Amazon Prime Video. Zbog odlične gledanosti, Amazon Prime Video već je dao zeleno svetlo za nastavak snimanja, a drugu sezonu možemo očekivati već početkom 2024. godine.

@maddeninthenorth
@priyankachopra

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori