Film “Anyone but you” obara rekorde gledanosti i zarade
Film “Anyone but you” obara rekorde gledanosti i zarade

Film “Anyone but you” obara
rekorde gledanosti i zarade

Rom Coms are back, baby!

Film “Anyone but you” obara rekorde gledanosti i zarade na svetskom nivou, a glavni glumci Sydney Sweeney i Glen Powell doprineli su povratku ovog žanra kojeg smo se, moramo da priznamo, uželeli.

Dosta faktora uticalo je na samu popularnost filma – od izbora glumaca, preko đavolski dobro odrađenog marketinga ali i činjenice da su ljudi željni da odu u bioskopsku salu i dva sata žive fantaziju. Da li ovo znači da se romantične komedije vraćaju na velika vrata?

“Anyone but you” – a must watch

Veliki je broj razloga zašto treba da odete u bioskop i pogledate ovaj film, a jedan od njih je hemija glavnih glumaca. Mesecima smo čitali naslove kako su se Sydney Sweeney i Glen Powell zaljubili na setu, te ostavili svoje tadašnje partnere (Glen zapravo jeste raskinuo sa devojkom u tom periodu) da bi na kraju to sve zapravo bio dobro osmišljen marketing? Nećeme spoilovati ali – hemija između glumaca vidljiva je u svakom kadru filma pa… procenite sami.

Promocija filma počela je davno pre njegove inicijalne premijere, a glavni glumci ubedili su nas da odemo i damo šansu žanru koji smo potpuno zapostavili.

Oboreni rekordi

Romantična komedija “Anyone but you” je film ovog žanra koji je doneo najveću zaradu od 2016. godine, kada je “Bridget Jones’s baby” napravio ekstremno veliki uspeh na box office-u. Od tada romantične komedije više nisu bile u fokusu, a glumci su se, iz njima poznatih razloga, plašili da zaigraju u istim iako je publika (kao što se sada pokazalo) željna ovakvih filmova. U Holivudu u poslednje vreme vlada izvesni snobizam, gde agenti za svoje glumce biraju uloge u dramama i trilerima, kako misle da bi im romantične komedije raspršile karijere i potencijalne nagrade.

Film je, do sada, na globalu zaradio čak 100 miliona dolara, od inicijalno uloženih 25, a prošlo je tačno mesec dana od premijernog prikazivanja. Ovo je pokazatelj da romantične komedije doživljavaju svoj comeback – a mi željno iščekujemo nove naslove sa sličnom tematikom.

Foto: Profimedia, Instagram / @anyonebutyoumovie

Učitati još
Zatvori