Branka Katić ostvarila prvu ulogu na španskom jeziku – za Journal otkriva detalje snimanja
Branka Katić ostvarila prvu ulogu na španskom jeziku – za Journal otkriva detalje snimanja

Branka Katić ostvarila prvu ulogu na španskom jeziku – za Journal otkriva detalje snimanja

Branka Katić, jedna od najtalentovanijih regionalnih glumica, već od svoje prve uloge u filmu Nije lako sa muškarcima igrala je rame uz rame sa najvećim imenima regionalne, a kasnije i svetske, scene. Prve kadrove delila je sa najvećom jugoslovenskom glumačkom zvezdom Milenom Dravić. Potom i sa Radetom Šerbežijom i Nebojšom Glogovcem da bi nastavila da niže role u kadru sa poznatim svetskim imenima.

Nakon filma Put kojim nisam pošao (The Roads Not Taken) u kome pored holivudskih zvezda Elle Fanning i Salme Hayek, igra i sa jednim od najpoznatijih španskih glumaca Javierom Bardemom, sada je ostvarila i prvu ulogu na španskom jeziku u filmu La quinta de los almendros blancos (The Portuguese House). U ovom ostvarenju Branka Katić deli kadar sa proslavljenim španskim glumcem – Manolom Solom, koji je pored brojnih rola ostvario i ulogu u filmu Panov lavirint Guillerm del Tora. Za Journal otkriva utiske i detalje snimanja.

Branka Katić o filmu La quinta de los almendros blancos

Upravo sam završila snimanje filma „La quinta de los almendros blancos” rediteljke i scenaristkinje Aveline Prat u Barseloni. Sasvim nenadano sam dobila priliku da prvi put glumim na španskom jeziku. Kako ne pričam taj jezik, bio je to veliki izazov za mene, pa sam januar provela u moru španskog. Učila sam jezik i pripremala se za ulogu po više sati dnevno.

Imala sam jasnu viziju lika i nakon snimanja poslednje scene dobila lep kompliment od rediteljke – rekla mi je da sam napravila ulogu mnogo bolju od svega što je mogla i da zamisli. Partner mi je bio Manolo Solo (Pan’s Labyrinth) a u glumačkom timu je i divna portugalska glumica Maria de Mederios (Pulp Fiction). Film je suptilna ljubavna priča koja istražuje nove početke. Moj lik dolazi u poslednjih pola sata, nosi misteriju, radost i vitalnost. Zahvalna sam na novom iskustvu i pruženoj šansi. La vida es bonita!, istakla je Branka Katić za Journal.

Ko je španska rediteljka čije ćemo novo ostvarenje zasigurno pogledati i šta znamo do sada o filmu, donosimo u nastavku.

BRANKA KATIC u filmu The Big Picture (2010)

Ko je Avelina Prat?

Rođena u Valensiji, scenaristkinja i rediteljka, Avelina Prat,radila je kao supervizor na preko 30 scenarija dugometražnih filmova sa poznatim rediteljima kao što su Fernando Trueba koji je pisao scenario za čuveni, Oskarom nagrađen, film Belle Epoque, francuska scenaristkinja i rediteljka Lucile Hadžihalilović, kao i španski reditelj Cesc Gay poznat po komediji Truman. Režirala je i napisala kratke filmove koji su dobili priznanja na nacionalnim i međunarodnim festivalima.

Nakon debi dugometražnog filma Vasil upustila se u snimanje novog dugog ostvarenja La quinta de los almendros blancos u kom glavne uloge tumače Manolo Solo, Branka Katić i Maria de Madeiros.

Šta znamo o filmu do sada?

La quinta de los almendros blancos (The Portuguese House) je drama koja donosi duboko lični, emotivni i ljubavni zaplet dvoje troje ljudi čiji se životni putevi misteriozno ukrštaju. Jednog jutra, Fernando (Manolo Solo) se budi i saznaje da mu je žena nestala. Ona je napustila Španiju, gde se i odvija radnja filma, da bi se vratila u Srbiju. Suočen sa novonastalom situacijom Fernando odlučuje da krene na put u Portugal. Tamo upoznaje baštovana koji neočekivano umire, a Fernando odlučuje da preuzme njegov identitet. Nakon toga upoznaje misterioznu ženu po imenu Amalia (Maria de Madeiros). Otpočinju miran odnos sve dok Fernando ne sazna da je Olga (Branka Katić) preuzela identitet njegove nestale žene i sada živi u njegovom stanu u Španiji.

Foto: Profimedia, IMDb, Instagram: @distintofilms

Učitati još
Zatvori