Ukradena Balmain kolekcija za predstojeću Nedelju mode u Parizu
Ukradena Balmain kolekcija za predstojeću Nedelju mode u Parizu

Ukradena Balmain kolekcija za
predstojeću Nedelju mode u Parizu

Mesec mode je počeo vrlo dramatično – u Njujorku na reviji brenda Coach demonstracije, a u Parizu ukradena kolekcija modne kuće Balmain. Kreativni direktor Olivier Rousteing oglasio se na društvenim mrežama povodom nemilog događaja objasnivši da je ukradeno više od 50 komada iz nove kolekcije koju su planirali da predstave na  predstojećoj Nedelji mode u Parizu. Kako kaže, kamion koji je trebalo da sa aerodroma preveze kolekciju do središta modne kuće Blalmain, otet je. Vozač je dobro, ali je mukotrpan rad celog tima nestao bez traga. Podsećamo, do jednog od najprestižnijih modnih događaja deli san nešto manje od 10 dana, a Olivier Rousteing i njegov tim imaju gotovo nemoguć izazov pred sobom.

Kolekcija za deset dana, da li će Olivier uspeti?

Pitanje koje se samo nameće jeste da li će Olivier Rousteing kreirati potpuno novu kolekciju ili će ukradena dobiti svoju drugu šansu. Bilo kako bilo, oba slučaja zahtevaju danonoćni rad i pitanje je da li će francuski brend uspeti u svojoj nameri. Ipak, mi se nadamo da ćemo i ove godine imati priliku da vidimo spektakl koji nam Balmain priređuje godinama unazad. Ako je suditi po kostimima dizajniranim za Renaissance turneju, neminovno je da nas očekuje prava modna renesansa.

Modni kalendar

Nedelja mode u Njujorku je gotova, London je u toku, a Pariz samo što nije. Pojedine beauty i fashion trendove smo detektovali, a nakon meseca mode čeka vas rekapitulacija najznačajnijih stilskih promena za narednu sezonu.

Paris Fashion Week počinje 25. septembra, a završava se 3. oktobra. Izašao je zvaničan timeline svih revija. Balmain predstavlja kolekciju 27. septembra.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori