NYFW: Beauty report sa Nedelje mode u Njujorku
NYFW: Beauty report sa Nedelje mode u Njujorku

NYFW: Beauty report sa Nedelje
mode u Njujorku

I come alive in a fall time, rekao je The Weeknd u pesmi Starboy. Mesec mode je počeo, a mi smo ponovo oživeli. Modno, naravno. Septembar je mesec novih početaka, pa je upravo iz tog razloga ovo najznačajniji period kada govorimo o novim modnim i beauty trendovima. Jesenja izdanja svetskih Nedelja mode imaju prilično značajan uticaj na gotovo celu jednu generaciju modnih entuzijasta, jer se upravo ovde formiraju trendovi za predstojeću ne samo Spring/Summer sezonu već za naredih 365 dana. New York Fashion Week (u nastavku NYFW) se upravo završio, a mi donosimo kratak beauty report.

NYFW Beauty Recap

Neutrals for the win

Zaustavićemo vas pre nego što kažete da se prirodan izgled oduvek negovao na revijama. Istina, ali na ovogodišnjoj Nedelji mode u Njujorku, ovaj look je dominirao više nego ikada. NYFW važi za jedan od eksentričnijih gradova koji neguju više stil, manje klasičnu modnu ideologiju, te nije bilo uobičajeno videti no makeup, makeup look-ove na velikom broju revija.

If look could kill – sharp eyeliner

Oštar eyeliner ne spada u kategoriju prirodnog izgleda. Međutim, ono što smo mogli da primetimo jeste da su oštre ivice neretko bile jedina istaknuta figura makeup look-ova. U prevodu, NYFW nalaže prirodan izgled kože i oštre ivice eyeliner-a, i u unutrašnjoj i u spoljašnjoj liniji kapka. Takođe, najatraktivniji sharp eyeliner look koji bespogovorno možemo da rekreiramo u real life situacijama jeste onaj sa revije brenda Aknvas.

Sleek hair, don’t care

Zalizana kosa je još uvek aktuelna, a na Nedelji mode u Njujorku smo detektovali brojne verzije sleek hair izgleda. Od punđe, repa ili jednostavno puštene koze zalizane unazad, NYFW je ponudio brojna beaty rešenja kada je reč o sleek hair look-u. Da Balletcore još uvek vlada pistama pokazala nam je revija brenda Christian Siriano. Ipak, nakon mašnica u kosi dobili potpunu ekspanziju ovog izgleda. A, Sofia Richie nam je već otkrila recept za sleek lazy bun frizuru.

nyfw

Stil no eyebrows

Iako bismo rekli da no brows look gubi svoju moć unutar beauty industrije, NYFW kaže da ova era još uvek nije gotova. Prirodan izgled je dominantan, ali modeli sa izblajhanim obrvama su se pojavili gotovo na svakoj reviji nezavisno od toga za koji makeup look se dizajner odlučio. Prirodan izgled i izblajhane obrve? Može. Oštri eyeliner i no brows efekat? Može i može.

xxl lashes

Mesec mode koji se održao početkom godine iznedrio je spider lashes trend i vrlo brzo smo veštačke trepavice zamenili maskarom u beskonačno slojeva. Nastavno na to, NYFW kaže da ćemo predimenzionirane trepavice furati i pre proleća.

Pinkish makeup

Barbie manija je zvanično gotova, ali roze boja još uvek ne prepušta svoje mesto drugim nijansama. Iako je ove jeseni crvena boja sezone, na Nedelji mode u Njujorku uočili smo brojne pink makeup look-ove. Pretežno u vidu istaknutog rumenila ili pak senke za oči i to u zagastijim nijansama roze boje. Drečave tonove ostavljamo za neku drugu eru. Son Jung Wan revija implementirala je čak dva beauty trenda, roze senke i sleek hair izgled.

Učitati još
Zatvori