Mesec mode je počeo, a mi smo detektovali tri trenda sa New York Fashion Week-a
Mesec mode je počeo, a mi smo detektovali tri trenda sa New York Fashion Week-a

Mesec mode je počeo, a mi smo detektovali tri
trenda sa New York Fashion Week-a

Mesec mode je počeo baš onako kako smo očekivali – Ralph Lauren ponovo u Njujorku, Peter Do predstavio sve crno na belo sa Helmut Lang-om, all smiles na Collina Strada pisti, a na reviji brenda Coach (standardno) protesti. Beauty report smo vam već predali, a ssda je došao trenutak da razložimo predstojeće modne trendove sa Nedelje mode u Njujorku. Kako je ovo tek početak nove fashion ere, odlučili smo se za tri trenda koja smo detektovali na gotovo svim ovogodišnjim revijama, te smo zaista sigurni da će modna scena na proleće biti u znaku metalik komada, mnogo šljokica i ne tako uobičajenih modela torbi.

More metallics, pretežno zlatne nijanse

Godinu dana kasnije, ekspanzija metalik komada ne jenjava. Čak bismo rekli da svedočimo svojevrsnom piku ovog trenda. Metalik boju imali smo priliku da uočimo na gotovo svim revijama na Nedelji mode u Njujorku nezavisno od toga koje stilove neguju brendovi. Ono što smo takođe zapazili jeste da srebrnih komada ima mnogo manje, te da je zlatna metalik boja ove sezone umnogome dominantnija. Revija Ralph Laurena koji predstavlja oličenje američke mode otelotvorenje je ovog trenda.

Bling Bling – vratile su se šljokice

Sećate se kad smo prošle godine svi bili pozvani na glitter party Toma Forda? Izgleda da smo ove sezone svi bili pozvani na sequins party koji je, poput zlatnih metalik komada, zahvatio gotovo svaku reviju ovogodišnjeg meseca mode. Dok su metalik komadi bili jedan od poželjnijih look-ova u prethodnim mesecima, reklo bi se da šljokice nisu zaživele u takozvanom streetstyle-u. Vreme je za drugu rundu.

So.Many.Playfull.Bags

Kada smo nekoliko mnogo meseci započeli diskusiju o nekonvencionalnim torbama, nismo ni slutili da će nam mesec mode doneti upravo ono što smo priželjkivali. Manje već viđenog – više ekscentričnog, kako i priliči njujorškoj Nedelji mode. Neobične torbe smo ipak navikli da viđamo pretežno na haute couture revijama, te je njihova pristutnost na ready to wear pistama neka vrsta iznenađenja.

Mesec mode je tek počeo te smo odlučili da vam na samom početku prikažemo tri dominatna trenda. Ipak, neophodno je da naglasimo da su se pored metalik komada, šljokica i torbi istakli mogući trendovi poput žute i bež boje, providnih materijala, povratak kaiševa, kao i regular fit blejzera. Chunky nakit je takođe bio prisutan na ovogodišnjoj Nedelji mode u Njujorku.

Foto: IMAX

Učitati još
Zatvori