Sedam saveta za nezaboravan uskršnji ručak – evo kako svoju trpezu možete učiniti posebnom
Sedam saveta za nezaboravan uskršnji ručak – evo kako svoju trpezu možete učiniti posebnom

Sedam saveta za nezaboravan uskršnji ručak – evo kako svoju trpezu možete učiniti posebnom

Pred nama je najveći hrišćanski praznik, Uskrs, prilika da unesemo dodatnu čar u naše kulinarske veštine i obradujemo najbliže neodoljivim jelima. Kako smo vešto pronašli tips and tricks za dekoraciju uskršnje trpeze, došao je red i na pripremanje specijaliteta.

U želji da vam pomognemo da stvorite savršen uskršnji ručak, razgovarali smo sa šefom kuhinje restorana Le Chef, Radomirom Vlačićem. S tim u vezi, donosimo vam sedam saveta koji će vaš uskršnji ručak učiniti nezaboravnim. 

Chef’s word

Prvi dodir s kuvanjem, pomenuti majstor imao je sa samo sedam godina i to pripremajući pileći paprikaš. Po Vlačićevom mišljenju, veština koja čini dobrog kuvara je sposobnost da izvuče najbolje iz svakog sastojka, jer kuhinja je kao scena, a kuvar dirigent ukusa.

Raznolikost jela našeg odabranog šefa, garantuju ne samo zadovoljstvo nepca, već i estetski užitak. Jedan od najvećih benefita predstavlja činjenica da se možete apsolutno prepustiti njegovim remek-delima i kod kuće. Sve što poželite sa njegovog bogatog menija, Wolt vam donosi u rekordnom roku od pola sata.

Step 1 – ključ je u kombinaciji jela

Držite se onoga što vam najbolje ide od ruke za pripremanje. Fokusirajte se na jela koja ste već usavršili i koja garantuju ukusnu i zadovoljavajuću trpezu. Na primer, ako ste majstor za pripremu pečenog mesa, uparite ga sa svojim specijalnim prilogom, umakom ili salatom za koju ste već mnogo puta dobili pohvalu. Ključ je u samopouzdanju i uživanju u onome što radite, a svi oko vas će to sigurno osetiti i ceniti.

Step 2 – balansirajte tradicionalne uskršnje recepte sa modernim kulinarskim trendovima

Zamislite tradicionalnu pečenu jagnjetinu sa neočekivanim umakom od borovnica. Eksperimentišite sa začinima, marinadama i umacima kako biste dodali poseban ukus tradicionalnim jelima. A možete i samo biti kreativni prilikom aranžiranja hrane na moderan način.

Step 3 – vreme je za vino

Uskladite intenzitet ukusa – lagana jela poput ribe ili pilećih specijaliteta savršeno se slažu uz bela vina poput Sauvignon Blanca ili Pinot Grigio, dok se crvena vina poput Cabernet Sauvignona ili Merlota najbolje slažu uz meso. I ne zaboravite na desert uz koji možete poslužiti slatka desertna vina.

Dodaćemo da u ovom izboru pomoć uvek možete da potražite na Wolt-u, gde se nalaze brojne vinarije, kao i u Wolt Marketu.

Step 4 –  birajte sveže i kvalitetne sastojke

Birajte sastojke koji su u sezoni, kako biste osigurali maksimalnu svežinu i neodoljiv ukus. Ako vam povrće namigne, to je znak da je savršeno.

uskršnji ručak

Step 5 – raznovrsna trpeza (koja je lako prilagodljiva svima) 

Za goste sa specifičnim dijetetskim potrebama ili alergijama, pripremite nešto posebno – bezglutenske kolače, veganske pite ili čak sirove dezerte. Svi zaslužuju da se osećaju kao zvezde vašeg stola.

uskršnji ručak

Step 6 – aranžman

Koristite listove salate kao podlogu, cvetove jestivog bilja kao ukras, par kapljica umaka na tanjiru ili grančicu ruzmarina za dodatni šarm. Za dodatnu atraktivnost, možete poslužiti salatu u prozirnim čašama ili desert u slojevima kako bi gosti mogli da vide svaki sloj sastojaka.

Step 7 – provereni trikovi čine nezaboravno gastronomsko iskustvo

Obratite pažnju na svaki detalj, od prezentacije jela do dekoracije stola, kako biste stvorili elegantan i sofisticiran ambijent. Dodajte malo zelenila kao ukras na tanjiru ili stolu kako biste dodali šarm vašem ručku. Dodajte element iznenađenja – poslužite jelo ispod poklopca kako biste stvorili efekat iznenađenja. Kada gosti podignu poklopac, otkriće prelepo aranžirano jelo koje će ih oduševiti i ostaviti bez daha.

Sve što vam bude potrebno za pripremu uskršnjeg ručka – začini, voće i povrće, meso, može lako da bude na vašem stolu za samo 30 minuta nakon naručivanja sa Wolt online platforme. Na Wolt aplikaciji u 26 gradova Srbije, kao i u okviru šest
online prodavnica Wolt Marketa u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, dostupna je dostava od svežih namirnica do tehnike i drugih neprehrambenih proizvoda. Među proizvodima koje ovde možete da naručite, su i bezglutenski, veganski, organski i proizvodi bez šećera, poput zdravog Stevia keksa firme Nana Prom, i liofilizovanog voća MilPharm.

 

Sledite sedam saveta ovog iskusnog kuvara i stvorite nezaboravno gastronomsko iskustvo za  najradosniji praznik. A ukoliko ste u prazničnoj euforiji zaboravili na neki od sastojaka potrebnih za vaš ručak, tu je Wolt market, online prodavnica iz koje neophodne namirnice na vašu adresu stižu za samo pola sata.

uskršnji ručak

Foto: Wolt, Instagram/ @lechef_resturant

Učitati još
Zatvori