Pharrell je prezentovao novu AW24 Louis Vuitton Men’s kolekciju – donosimo naše utiske
Pharrell je prezentovao novu AW24 Louis Vuitton Men’s kolekciju – donosimo naše utiske

Pharrell je prezentovao novu AW24 Louis Vuitton Men’s kolekciju – donosimo naše utiske

Dugoočekivana druga Louis Vuitton muška kolekcija pod kreativnim vođstvom muzičara i poznavaoca mode Pharrella prikazana je ekskluzivno sinoć u Parizu.

Pustili smo utiske da se slegnu kako bi utvrdili da li nam, 24 sata kasnije, celokupan vajb revije kao i modeli liče na nešto što smo videli u okviru modne piste u prošlosti i utisak je i dalje isti – it’s giving Dior Cruise.

Pharrell kao kapetan LV broda

Muzičar i modni fanatik Pharrell od prošle godine nalazi se na poziciji kreativnog direktora modne kuće Louis Vuitton / men fashion department. Pred njim, dolaskom na ovu poziciju, nije bio nimalo lak zadatak jer je stigao kao Virgilov naslednik – a Virgil je na neki način sistematski vizuelno oblikovao ono što je LV muškarac predstavljao u hypebeast eri.

Kako je hypebeast estetika na zalasku svog bistvovanja, a Pharrell je pristalica iste, on je ipak na neki način morao da preoblikuje LV muškarca i smesti ga u 2024. godinu. Prva revija obilovala je logomanijom (iliti kako je Pharrell ubio quiet luxury estetiku mesec dana od proglašenja njene dominacije), a hajp je nastavljen LV modelom speedy torbe koja košta čak milion eura? Tacky, isn’t it?

Međutim, muzičar je u okviru druge kolekcije pošto-poto hteo da se izmesti iz estetike koju je Virgil ostavio kao svoj heritage, te nas je odveo na modno putovanje zvano – Divlji zapad. Literally.

LV Men’s AW24
LV Men’s AW24

Wild, Wild West

Super je imati jasnu inspiraciju za svaku kolekciju, ali Pharrell je ovog puta praktično otišao u kostim. Muzičar i kreativni direktor želeo je da ovom kolekcijom razbije mit o belim kaubojima, kako su oni inače predstavljeni kroz razne priče i filmove. To je svakako sjajan povod i inicijalna kapisla ove kolekcije, ali dobili smo jednu dimenziju dizajna kao finalni rezultat.

Sa druge strane, mnoge modne kuće igrale su u nekom momentu stvaralaštva na Divlji zapad reference, između ostalih Ralph Lauren, Chanel, Isabel Marant, i to nije novost, međutim – nas ovo neodoljivo podseća na Dior Resort kolekciju za 2018. godinu. Tada je glavna zvezda prvog reda bila Rihanna (koja je takođe prvi izbor za zaštitno lice Pharrellovog LV početka) koja se pojavila u Dior bundi spuštenoj na ramena – a upravo takav komad videli smo i na LV pisti sinoć u Parizu.

Ovo je bila prva resort revija koju je Maria Grazia Chiuri prezentovala za Dior, a inspiracija joj uopšte nije bila Amerika. Motiv kolekcije pronašla je u oslikanim pećinama na jugu Francuske, dok je sama revija održana u Calabasasu. Maria je tada uspela da odradi tematsku reviju ali istovremeno pruži Christian Dior dnk kroz sve look-ove, čak uspešno flertuje sa resama i šeširima – dok je Pharrell napravio vrhunski show i prezentovao statement komade ali suštinski nije dobro povezao inspiraciju i sam brend heritage.

Rihanna, Dior Resort 2018.
LV Men’s AW24

Zaključak

Uprkos činjenici da je revija bila maestralna, kao i da su stilisti odlično odradili svoj posao, postavlja se pitanje – ko je LV muškarac? Pharrell nije jasno odgovorio na ovo pitanje ni nakon druge revije, te će ponovo tražiti inspiraciju za sledeću ali ono što nama treba je – tema van teme. Nadamo se da će se pronaći do sledeće.

Foto: Profimedia, Instagram / @louisvuitton / @art8bamby / @annadellorusso / @10magazine / @imoffice_br

Učitati još
Zatvori