Organizacija Dan i Marija Tarlać pokazali su da različitost rađa talenat i kreativnost svojom prvom kolekcijom lutaka
Organizacija Dan i Marija Tarlać pokazali su da različitost rađa talenat i kreativnost svojom prvom kolekcijom lutaka

Organizacija Dan i Marija Tarlać pokazali su da različitost rađa talenat i kreativnost svojom prvom kolekcijom lutaka

Sa dobro poznate prestoničke adrese Ivan Begova 5, u mesecu za nama stigla je vest da je prva Marija Tarlać | Bridal. kolekcija ugledala svetlost dana, a danas je u saradnji sa Organizacijom Dan pedstavljena jedna posebna, ohrabrujuća – drugačija kolekcija lutaka koje ovog puta ne nose Marijin potpis, ali nose njenu garderobu, estetiku [ i etiku ] individualnosti, kreativnosti, talenta i ljubavi prema stvaranju i modi.

Kolekcija lutaka u saradnji brenda Marija Tarlać i Organizacije Dan.

U saradnji sa Organizacijom Dan stvorene su prve Marija Tarlać lutke. Lutke su stvorila deca i osobe koje su nam ovim primerom još jednom pokazale da drugačije odnosno različito često znači i kreativnije, autentičnije, talentovanije, slobodnije. Iz te ideje stvorena je posebna kolekcija lutkica napravljenih upravo od materijala brenda Marija Tarlać, pa tako mini verzije Marijinih kombinezona, džempera i haljina sada možete pronaći i u odelima ovih nekonvencionalnih igračaka namenjenih svima onima koji bez obzira na broj koji im piše u ličnoj karti uživaju u igri života, mode, ljubavi, stvaranja.

Da različitost nije smetnja, već da svaka osoba sa invaliditetom može da doprinese društvu jednako kao i svako drugi, ideja je vodilja u koju veruje Organizacija Dan – udruženje osnovano sa ciljem da pomaže, edukuje i integriše u društvo osobe sa autizmom, retkim bolestima i drugim razvojnim poteškoćama i invaliditetima, kao i da pruži podršku njihovim porodicama. U nju verujemo i svi mi, a definitivno je primer u praksi i ova specifična kolekcija možda najlepših aksesoara koji od danas krase atelje brenda Marija Tarlać. Lutkice kojima je Organizacija Dan udahnula život nastale su na radionici krojenja i šivenja mame jedne od članica Jasmine Veselinović, da bi svoj modni život nastavile na dobro poznatoj adresi – Ivan Begovoj 5, gde pored omiljenih komada sa potpisom Marija Tarlać, od danas svojim malcima ili jednostavno, fashionable znalcima možete na poklon kupiti lutkice obučene u MT haljine, suknje, džempere i aksesoare.

Foto. Monika Pavlović

Instagram @marijatarlac / @organizacija.dan

Učitati još
Zatvori