Usrećite 100 mališana iz Odžaka sa Novak Đoković Fondacijom
Usrećite 100 mališana iz Odžaka sa Novak Đoković Fondacijom

Usrećite 100 mališana iz Odžaka sa
Novak Đoković Fondacijom

“Sezona darivanja” ove godine posvećena prikupljanju sredstava za opremanje 4 radne sobe vrtića u Odžacima; uz mesta za još 100 mališana nestaje lista čekanja, a nastaje radost za brojne porodice – Poručuju iz Novak Đoković fondacije.

@NDF
@NDF

Ujedinjeni u plemenitoj inicijativi sa dobronamernim ljudima iz naše zemlje, dijaspore i celog sveta da se prepozna značaj ulaganja u rani razvoj dece, Novak Đoković Fondacija i ove godine organizuje donatorsku kampanju. Trajanje kampamje će trajati od 29. novembra do 8. januara.

Kompletiranjem kapaciteta vrtića u Odžacima za još 100 mališana u potpunosti će biti podmirene potrebe pružanja uslova za rano obrazovanje dece u ovom delu Vojvodine. Ova kampanja ima za cilj da donese veliku radost brojnim porodicama.

U slučaju da ovaj iznos bude premašen kao što je bio slučaj u prošlogodišnjoj Sezoni darivanja. Sredstva će biti uložena u otvaranje novih vrtića u Srbiji.

Tako je prošle godine prikupljeno dovoljno sredstava ne samo za Niš, projekat za koji je kampanja bila prvobitno namenjena već i za otvaranje novih vrtića u Brzom Brodu (125 dece) i Sajlovu (250 dece), koji su ove godine uveliko krenuli sa radom.

Otvaranje vrtića za 100 dece u Nišu planirano je za sledeću godinu.

U skladu sa tim opredeljenjem, Novak i Jelena Đoković i ovoga puta naglašavaju važnost ostvarenja cilja Fondacije –  da do 2030. godine svako dete u Srbiji dobije pristup vrtiću:

Nema lepših i važnijih pobeda od onih koje iz godine u godinu zajedno ostvarujemo time što u programe ranog razvoja uključujemo još više dece i omogućavamo im da se razvijaju na najbolji mogući način, rekao je Novak Đoković, osnivač Fondacije.

Podstrek koji crpimo iz svakog uspeha i sreće svakog deteta i porodice otvara nam mogućnosti za još veće ciljeve i nove ideje, i sigurni smo da će prikupljanje sredstava za još četiri radne sobe vrtića u Odžacima biti još jedan odličan povod da se potvrdi humanost u okviru Sezone darivanja. Naglašava Jelena Đoković, suosnivač i globalna direktorka Fondacije.

Donacije za otvaranje još 4 radne sobe vrtića u Odžacima se mogu ostvariti preko sajta Fondacije ili putem SMS broja 2205 (sa tekstom ODŽACI). Broj važi samo za mobilne operatere u Srbiji, a cena poruke je 200 RSD.

Izgradnja i adaptacija vrtića sa ciljem stvaranja bezbedne i podsticajne sredine u kojoj deca mogu da rastu, razvijaju se i uče, jedan je od najvažnijih projekata Novak Đoković Fondacije. Zahvaljujući ovoj inicijativi, do sada je rekonstruisano, adaptirano i opremljeno 54 vrtića širom Srbije. Pomoć je dobilo više od 52,500 dece, obučeno je 2,200 učitelja/vaspitača i podržano 8,100 roditelja.

Foto: Novak Đoković Foundation

Učitati još
Zatvori