Znamo ko će biti novi gostujući dizajner modne kuće Jean Paul Gaultier
Znamo ko će biti novi gostujući dizajner modne kuće Jean Paul Gaultier

Znamo ko će biti novi gostujući dizajner
modne kuće Jean Paul Gaultier

Kada se Jean Paul Gaultier još 2020. povukao sa haute couture scene, bilo je jasno da je istoimenoj modnoj kući namenjena nova era vizuelnih ideologija koje se oslanjaju na mlade telante nezasite industrije. Ono što je francuski  dizajner osmislio svakako je revolucionarski iskorak koji polako, ali sigurno redefiniše postojeća pravila čineći ovu kategoriju umetnosti umnogome inkluzivnijom i dinamičnijom.

Jean Paul Gaultier je odlučio da svake naredne sezone ugosti novog kreatora koji će dizajnirati couture kolekciju za njegovu etiketu. Tako smo do sada imali priliku da vidimo vizije genijalaca kao što su Julien Dossena, Haider Ackermann, Glenn Martens, Chitose Abe, Olivier Rousteing i Simone Rocha koja je na nedavno održanoj reviji predstavila romantizovani izraz ženstvenosti i senzualnosti.

Who’s next, pitate se? Novi gostujući dizajner modne kuće Jean Paul Gaultier je ni manje ni više nego Nicolas Di Felicez

Ko je Nicolas Di Felice?

Jean Paul Gaultier veoma lukavo bira gostujuće dizajnere, te njegovoj proceni bespogovorno verujemo. Simone Rocha je sopstvenim brendom nametnula nove modne imperative, a sada je došao trenutak da Nicolas Di Felice pokaže svoje umeće. Naime, perspektivni dizajner je ujedno i kreativni direktor popularnog brenda Courrèges koji nameće neka nova pravila igre svojom jasnom vizijom i nepokolebljivom estetikom zasnovanom na avangardnom izrazu i nekonformističkim načelima.

Nicolas Di Felice je preuzeo kreativno vođstvo nad brendom takođe 2020. godine, a njegov dolazak označio je novu Courrèges eru. Sedmi u nizu gostujući dizajer objašnjavao je da se u njegovom kraju u kojem je odrastao znalo isključivo za Jeana Paulta Gaultiera kao modnog predstavnika, te je ovo zaista sjajna prilika za talentovanog Belgijanca.

Bilo kako bilo, nakon lepršavosti, mašnica i dozirane provokativnosti reklo bi se da je došao trenutak da modna kuća Jean Paul Gaultier oseti dozu oštrine, strogoće i tek dovoljnog nadrealističkog izraza. Predviđamo da će Nicolas Di Felice nakratko uspostaviti vladavinu mračnijih ekspresija.

Učitati još
Zatvori