Naomi Campbell već nosi titulu jedne od najbolje obučenih na Filmskom festivalu u Kanu – evo i zašto
Naomi Campbell već nosi titulu jedne od najbolje obučenih na Filmskom festivalu u Kanu – evo i zašto

Naomi Campbell već nosi titulu jedne od najbolje obučenih na Filmskom festivalu u Kanu – evo i zašto

Archive, diva or both?

Filmski festival u Kanu svoje prve dane prepisao je (ikoničnoj) modnoj igri. Kako smo otkrili sve što o ovom festivalu treba da znate, došlo je vreme da se osvrnemo i na kreacije ovog glamuroznog crvenog tepiha. Anya Taylor-Joy svojim pre-carpet izdanjem prodrmala je internet ali ovog puta na crvenom tepihu glavna zvezda bila je takozvana Crna Pantera. Kreacija Naomi Campbell na Filmskom festivalu u Kanu privukla je veliku pažnju šljaštećih objektiva, a evo i zašto.

Kreacija Naomi Campbell na Filmskom festivalu u Kanu
Kreacija Naomi Campbell na Filmskom festivalu u Kanu

Naomi in Chanel, her ’96 Chanel


Crnoj Panteri i Chanelu ne treba najava, ali kada se u ovaj power dvojac umeša i vintage etiketa – tada modni fanatici zaneme. Ako nas pitate Naomi je već osvojila best dressed kategoriju Filmskog festivala u Kanu, s obzirom na to da je prevazišla samu sebe, a i sve oko sebe. 

Naime, vintage Chanel jeste ikoničan ali kada na to dodate činjenicu da je poznata manekenka na crvenom tepihu ponela haljinu koju je lično nosila na Couture reviji francuske modne kuće 1996. godine, onda je priča totalno drugačija.

Naomi Campbell vratila je ‘96 Chanel, i recreatovala samu sebe. Diva ovog puta bila bi mala reč, ali sve što želimo da kažemo Naomi je svojom kreacijom već ispričala.

Neminovno je da se iza ovog ikoničnog stajlinga nalazi niko drugi no Law Roach. Ova informacija nas ni malo ne čudi s obzirom na to da modni genije stoji iza svake od naših omiljenih kreacija. Uz to, Law je i sam poneo Chanel na crvenom tepihu pomenutog festivala, te se i matching etiketa provukla ove večeri.

Let’s take a step back (on others)


Pored Naomi koja je (još jednom) prešla modnu igricu, na našem modnom radaru pronašle su se još neke kreacije.

Greta Grewig kao svoju desnu ruku izabrala je Margielu, te je francuska modna kuća potpisala njen head to toe look. Tabis štikle s crvenim đonom na trenutak podsetile su nas na ikoničnu kolaboraciju, te smo zaključili da francuska etiketa definitivno osvaja crvene i zeleno-bež (Met Gala) tepihe ove sezone.

Araya Hargate takođe se našla na best dressed listi, kako je za svoju odabranu kreaciju na trenutak povratila vintage Pierre Balmain i to iz kolekcije za jesen 1988. godine. Poslednji put ovu glamuroznu haljinu videli smo 2020. kada je Balmain neke od najdragocenijih komada svoje arhive podelio s ostatkom interneta.

Filmski festival u Kanu i fashion game koji galopira istim za sada i više nego obećavaju, te nas interesuje, ko će vas sledeći oduševiti?

Foto: Profimedia, Instagram / @balmain,@maisonmargiela, @the_retro_vibes

Učitati još
Zatvori