Počeo je Kanski filmski festival – pogledajte šta se nosilo na crvenom tepihu, ali i na ulicama
Počeo je Kanski filmski festival – pogledajte šta se nosilo na crvenom tepihu, ali i na ulicama

Počeo je Kanski filmski festival – pogledajte šta se nosilo na crvenom tepihu, ali i na ulicama

Ono što je Pariz za modu, to je Cannes za film. Od 14. do 25. maja, Cannes Film Festival je epicentar za sve ljubitelje filma. Popis filmova koji će se prikazivati je objavljen, ali mi ćemo ipak da se fokusiramo na odevne kombinacije s crvenog tepiha. Ove godine se posebno istakla Greta Gerwig. Prvenstveno jer je prva američka ženska rediteljka na čelu žirija u Cannes-u. Sa druge strane, imala je modni trijumf. Ni nju nije zaobišao Maison Margiela, u toj meri da je čak imala poznate Tabi cipele, jedne od najprepoznatljivijih Margielinih komada. Za ceremoniju otvaranja je nosila Saint Laurent.

Iako Cannes nije poznat po ekstravagantim kombinacijama od strane celebrity-ja (za to imamo Met Galu), ove godine je bilo nekoliko vrlo glamuroznih izdanja. Jane Fonda u Elie Saabu, Juliette Binoche i Meryl Streep u Dior Couture-u… Pogledajmo ko je sve prošetao legendarnim stepenicama.

Greta Gerwig Cannes 2024
Greta Gerwig, Margiela

Niko kao Meryl

Jedna je Meryl Streep. Veteranka fimskih festivala i glumačka ikona. Za otvaranje festivala, odlučila se za Dior Couture i izgledala je predivno. Odelo Michael Korsa koji je nosila na photocall-u, je outfit koji će ostati zapamćen. Izgledala je moćno i ženstveno i opravdala svoj status dive.

Meryl Streep Cannes 2024
Meryl Streep, Dior Couture
Meryl Streep Cannes 2024
Meryl Streep, Michael Kors

Šta su obukli supermodeli?

Shanina Shaik i Heidi Klum su izgleda imale sličan moodboard, obe su igrale na glamur i seksepil. Shaik u bogatoj crvenoj Zuhair Muraid haljini, Klum u Kobeisy Couture-u. Helena Christensen kao grčka boginja u Vivienne Westwood, a od Sashe Luss u Alaïi smo dobili (za pojmove Cannes-a), avangardni izbor haljine.

 

Shanina Shaik, Cannes 2024
Shanina Shaik, Zuhair Muraid
Heidi Klum Cannes 2024
Heidi Klum, Kobeisy
Helena Christensen Cannes 2024
Helena Christensen, Vivienne Westwood
Sasha Luss Cannes 2024
Sasha Luss, Alaïa

Francuskinje baš i nisu oduševile…

…zapravo, Lea Seydoux i Eva Green su čak i razočarale. Lei Louis Vuitton haljina odlično stoji i prati siluetu njenog tela, međutim, šljokice? Sirena plašt? Pa i nije neki izbor, pogotovo jer Lei pristaje sve… doslovno, sve. Dalje, Eva Green u Armani Privé-u. Haljina joj je dodala minimalno pet godina, opet sijaju šljokice (ovog puta su barem crne), a i uzorak na haljini podseća na violinski ključ. Nije došla u svrhu promovisanja mjuzikla, već kao deo žirija. Juliette Binoche u Dior Couture-u je spasila jadne Francuskinje, izgledala je fenomenalno.

Lea Seydoux Cannes Film Festival 2024
Lea Seydoux, Louis Vuitton
Eva Green Cannes 2024
Eva Green, Armani Privé
Juliette Binoche Cannes Film Festival 2024
Juliette Binoche, Dior Couture

Posebne pohvale idu Anyi Taylor-Joy

Nije ni zakoračila na crveni tepih, a već je odnela pobedu. Taylor-Joy je ozbiljno naumila da postane nova modna ikona. Nisu se stišali komentari na njenu Balmain metalik haljinu koju je nosila na premijeri Furiosa: A Mad Max Saga u Meksiku, a već nam je priuštila novu modnu poslasticu. Ovog puta u obliku bele Jacquemus haljine s pletenim šeširom. Jedva čekamo da je vidimo na crvenom tepihu u Cannes-u.

Anya Taylor Joy Cannes 2024
Anya Taylor Joy, Jacquemus

Tekst preuzet sa: Journal.hr.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori