Mugler se (još jednom) našao u trci visokih potpetica
Mugler se (još jednom) našao u trci visokih potpetica

Mugler se (još jednom) našao u
trci visokih potpetica

High end etikete prolećnu 24’ sezonu shvatile su i više nego ozbiljno. Neke su svoje poslovanje upotpunile potpuno novim licima i kampanjama, dok su se neke na tren osvrnule na arhivu i good old ways taktiku. Kako je Balenciaga najavila comeback City bag fame svojom novom LE CITY kampanjom, i Mugler je odlučio da se na trenutak osvrne missing delu puzle.

Francuska modna kuća, svojim ikoničnim kreacijama, koje su činile imperativ visoke mode devedesetih godina prošlog veka, obeležila je čitavu epohu. Nešto kasnije, svoje poslovanje upotpunila je kolekcijom parfema iz kog se izrodio i sada već popularni Mugler Angel parfem. Međutim, ono što je falilo poznatom brendu bile su statement potpetice pod njegovim potpisom.

Previously on – Mugler’s heel game

Naime, ovo nije prvi put da se francuska modna kuća oprobala u heel game trci. Dve godine unazad, Mugler udružio se sa jednim od vodećih brendova ove igre, a to je Jimmy Choo. Muglerov camp efekat i doza senzualnosti praćena statement Jimmy Choo štikom, označili su čitavu kolekciju #musthave natpisom. U samom epicentru modnih dešavanja, našle su se Sock boots koje su se, na neki način, obeležile pomenutu kolekciju.

Nakon svoje kolaboracije s britanskim brendom, Mugler se na tren isključio iz ove posh trke, nastavljajući da nas inpresionira onim što najbolje radi, a to je ready-to-wear.

New in (95 sandals)

Ovog puta, Mugler se na trenutak odvojio od svojih pređašnjih potpetica i inspiraciju pronašao u malo drugačijem smeru. Dominaciju čizmi sada je stavio u deugi plan uključujući i dosadašnje vođstvo mrežastih materijala i sock stila. I ako su modeli sličnog kalibra još jednom integrisani pod nazivom noviteta, nešto veću pažnju privukle su sandale. Svojom novom kolekcijom potpetica, Mugler se još jednom oprobao u ovoj brzoj trci i kao svoju inspiraciju upotrebio nešto oštrije siluete.

95 sandals model, zaludeo je modne fanatike širom sveta. Unutar nove kolekcije izdvojio se po upečatljivom srebrnom špicu koji dobosi dozu prepoznatljivog Mugler camp-a. Kombinacija tankih kajševa uz autentični špic postigla je singeriju all time klasike i statement potpisa. Pomenuti detalj, implementiran je kroz čitavu kolekciju, donoseći svojim modelima must have epitet.

Srebrna saga nastavila se i kroz prizmu Fang 95 boots modela, dok se nešto klasičnija silueta nalazila pod potpisom Fang 95 mules.

Svojom novom kolekcijom, Mugler nas je još jednom podsetio da je moda apsolutno sve što dotakne, te ne sumnjamo da će se baš neke od ovih potpetica naći na samom vrhu wishlist-e modnih fanatika širom sveta.

Foto: Mugler,  Instagram/ @mugler, @farfetch

Učitati još
Zatvori