Ukoliko ste propustili, donosimo (sve) najbolje momente sa Met Gale
Ukoliko ste propustili, donosimo (sve) najbolje momente sa Met Gale

Ukoliko ste propustili, donosimo (sve)
najbolje momente sa Met Gale

Sada, kada smo prokomentarisali autfite svih domaćina i voditelja ovogodišnje Met Gale, kao i najbolje obučene zvanice, vreme je da odradimo retrospektivu celokupnog događaja. Kada u istoj rečenici spomenemo ikoničnu Met Galu i još ikoničnije zvanice sa glamuroznim kreacijama u rukavu, modna računica prezentuje nam nezaboravne momente.

Bilo je arhive, Galliana, Margiele, McQueena i gostiju koje smo godinama priželjkivali.

S druge strane nije bilo kraljica ove manifestacije uključujući Rihhanu, Blake Lively i nešto skorijeg favorita Anyu Taylor Joy. Međutim i bez ovih modnih ikona, glamorous fashion playground imao je svašta da ponudi. S tim u vezi, naš sledeći fashion talk ostavljamo vam pod Met Gala 2024. – najbolji momenti rubrikom.

Lana is here.

+ the photo with Kim?! History.


Ovogodišnja Met Gala pojavom poznate heartbreak kraljice prenela nas je u honeymoon fazu. Ono što smo želeli to smo i dobili.

Nakon šest godina poznata pevačica Lana Del Rey pojavila se na (sada) zeleno-bež tepihu. U susret svim iznanađenjima sa Coachella festivala i total Dolce & Gabbana look-a, skoro smo bili ubeđeni da će se njena The Garden of Time kreacija naći pod potpisom italijanske modne kuće. 2018. to su bili Gucci i Alessandro Michele, a sada 2024. njena desna ruka bili su Alexander McQueen i Seán McGirr.

(Modna) Majka priroda posetila nas je uz pojavu Lane Del Rey, svoju inspiraciju pronalazeći u kolekciji iz jeseni/zime 2006. godine, pod potpisom Lee McQueena.

Fotografija sa Kim Kardashian zaludela je ceo internet i ako smo već svedočili njihovim ujedinjenim snagama kroz zajedničku Skims kampanju.

Somebody has to carry Tyla – she’s serving way too hard


Dok smo se divili Lani, neko je morao da napusti modnu diskusiju i na tren pomogne trenutnoj muzičkoj senzaciji – Tyli. Na svu sreću, nije došlo ni do kakvih modnih problema, u smislu cepanja (u ovom slučaju lomljenja) haljine ili izgubljene štikle, već se couture momenat toliko čvrsto probio uz poznatu pevačicu, da joj je kretanje bilo otežano.

Naime, haljina koja se nalazila iz potpisa apsolutnog serve-a, bila je remek delo Balmain-a na čelu s Olivierom Rousteingom. Haljina pravljena od peska oživela je viziju sleeping beauties koncepta, statičnim i čvrstim siluetama koje su prenosile poruku da the sleeping beauty zapravo predstavlja kreaciju koja se može nositi samo jednom u životu.

Tyla je razumela svoj zadatak i uzela titulu jedne od najbolje obučenih zvanica večeri, dok je ostatak Balmain tima bio na zadatku prenošenja ove umetničke senzacije s jednog kraja muzeja na drugi.

Everything for fashion.

We finally saw Zendaya’s dress


Ako smo se nekome nadali i nekoga čekali, to su bili Zendaya i Law Roach. Nakon kreacija sa Dune i Challengers press turneja koje smo verno pratili, Law Roach u par navrata dao nam je i (i ne tako istinite) hint-ove umerene ka potencijalnoj haljini koju će modna ikona nositi prvog ponedeljka u maju. Najpre nam je rečeno da se radi o Emanuel Ungaro haljini Couture Wedding kolekcije iz jeseni/zime 1996-97.

Ovaj podatak ne samo što nas je obradovao već nas ni malo nije začudio s obzirom na to da smo upoznati u ljubav koju ovaj modni genije gaji prema pomenutom brendu i da poseduje bogatu arhivu istog. Čak je par puta isticao kako bi voleo da, u nekoj daljoj budućnosti, donese svoj take stvaralaštvu pomenute etikete. Nakon toga kružile su priče da je haljina kupljena u okviru jednog od poznatijih vintage koncepta.

Na kraju dana, svima je laknulo kada su videli Zendayu u Maison Margiela haljini kreiranoj od strane Johna Galliana, po uzoru na Diorovo remek-delo iz kolekcije za proleće/leto 1999. godine.

Međutim Z & Law ni tu nisu stali, te se druga kreacija takođe nalazila pod potpisom francuskog dizajnera, predstavljajući njegov rad za Givenchy iz 1996. godine.

Darling, Donatella VERSACE, VERSACE, VERSACE – make it a TikTok sound


Harizma, Magic Cream, crvena kosa i epitet darling mogu nas asocirati samo na jednu moćnu i uticajnu ženu. Charlotte Tilbury, poznati makeup artist i osnivačica istoimenog brenda, našla se na listi zvanica ovogodišnje Met Gale. Ova harizmatična žena svojom energijom i prisnošću osvojila je ceo Holivud i pridobila srca svih modela koji su ikada sarađivali sa njom u famoznim backstage prostorijama skrivenih iza front row sage. Međutim, zašto je baš ona doprinela ikoničnosti ovogodišnje Met proslave?

Journal predicts da će se iz njenog autentičnog odgovora na pitanje jedne od voditeljki izroditi novi + viralni TikTok sound.

Kada ju je Ashley Ghram pitala koja etiketa stoji iza njene odabrane kreacije, Charlotte je u svom harizmatičnom maniru ushićeno odgovorila Darling, Donatella VERSACE, VERSACE, VERSACE. 

Charlotte definitely knows how to light up the room.

 

Long time no see Ari + she gave us some sneak peeks


I ako je Ariana Grande svojim novim albumom poručuje We can’t be friends, modna zajednica ovu poruku shvatila je malo drugačije. Čini se da nakon ikonične Heavenly Bodies tematike, mnoštvo zvezda duži vremenski period nije prisustvovalo Met Gala manifestaciji. Kao i Lanu Del Rey i Arianu Grande videli smo na zelenom tepihu šest godina nakon poslednjeg pojavljivanja.

Ovog puta dobili smo – Loewe haljinu, chrome makeup look koji prenosi svemirsku estetiku beauty brenda poznate pevačice i novi sneak peek.

Znamo da vas sneak peek momenat definitivno najviše zanima a kako smo skoro dobili novu muziku i sami smo mogli da zaključimo da je ovaj hint upućen glumaćkoj grani. Kako već duže vreme snima film Wicked, mnogi željno iščekuju teezere ovog projekta. Na pitanje  da li nam možeš reći nešto o Wicked filmu – pevačica je rekla da nešto stiže vrlo uskoro i da ćemo mnogo bolje znati o čemu se radi.

Učitati još
Zatvori