Louis Vuitton maestralno zatvorio Nedelju mode u Parizu
Louis Vuitton maestralno zatvorio Nedelju mode u Parizu

Louis Vuitton maestralno zatvorio
Nedelju mode u Parizu

Modne igre za prvi deo godine su gotove, a u samom finišu gledali smo predikcije za jesen/zimu koje nam je priredio Nicolas Ghesquiere za Louis Vuitton.

Ovo je njegova deseta kolekcija za eminentnu francusku modnu kuću i zadatak je bio jasan – go big or go home. Modni kritičari tvrde da je ovo bila jedna od dizajnerovih najboljih kolekcija za LV, a na reviji je u publici bilo skoro 4.000 ljudi. Kreće rekapitulacija.

Putovanje u Louis Vuitton svemir

Kolekcijim domiraju silver i gold tonovi koji inače mogu da stvore konfuziju zajedno, ali ne i ovoga puta. Ovo je bila jedna od onih revija gde sa uzbuđenjem skrolujete runway fotografije jer jedva čekate da vidite šta je sledeće i u kom smeru će se koncept razvijati do samog kraja, a dizajner nas je vešto vozio između dnevnih i večernjih komada.

Revijski modeli su istovremeno komunicirali Louis Vuitton originalni dnk i fresh estetiku za kojom žudi Gen Z , a sve je bilo toliko dobro upakovano da još uvek pokušavamo da posložimo utiske.

A list means A list

Svaka revija u prvim redovima ima svoje dugogodišnje ili sezonske ambasadore, u zavisnosti od toga ko je trenutno aktuelan i čiji se film trenutno visoko kotira na box office-u. Međutim, Louis Vuitton to radi malo drugačije jer kako god okrenete u njihovim prvim redovima sede – ikone.

Ovo je jedna od onih starstruck revija gde gdegod da usmerite pogled videćete zaista veliku zvezdu i to je ono što ovu reviju čiji malo drugačijom od ostalih, a kada svoje rasporede za isti datum (u sezoni nagrada) očiste Emma Stone i Kate Blanchet znate da ste na bitnom događaju.

Zaključak – sve i da se jučerašnji pad socijalnih mreža nastavio i tokom trajanja ove revije to ne bi moglo da ugrozi njenu maestralnost, jer je ovo jedna od onih kolekcija koju ne definiše trenutni hajp.

Cate Blanchett
Emma Stone

Foto: Profimedia, Launchmetrics/spotlight, Instagram / @louisvuitton

Učitati još
Zatvori